Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Boetes oplopend tot 4.400 euro

Veel chauffeurs rijden rond zonder bestuurderskaart

Er wordt opvallend vaak rondgereden zonder dat er een bestuurderskaart is geplaatst in de digitale tachograaf. Dat is naar voren gekomen uit diverse afgenomen TLN rijtijdenscans. ​Op basis van geanalyseerde gegevens uit de digitale tachograaf blijkt dat het rijden zonder bestuurderskaart varieert van enkele minuten tot enkele uren. Het rijden zonder bestuurderskaart kan leiden tot hoge boetes van wel 4.400 euro.

Out of scope
Er zijn verschillende redenen waarom er zonder bestuurderskaart wordt rondgereden. Zo wachten bestuurders niet lang genoeg bij het plaatsen van de bestuurderskaart, waardoor de tachograaf de kaart nog niet geheel heeft kunnen verwerken en dus niet geregistreerd wordt. Uit verdere analyse is tevens gebleken dat de functie Out of scope niet op de juiste wijze wordt toegepast.

Analyse digitale tachograaf

TLN raadt chauffeurs aan om goed te controleren of er gereden wordt met een bestuurderskaart. Verder is het belangrijk dat er met regelmaat analyses gemaakt worden van de digitale tachograaf, zodat rijden zonder kaart gesignaleerd wordt. Hoe dit soort analyses gemaakt kunnen worden, wordt besproken tijdens de versnelde Training rij- en rusttijden.

Bron: TLN


Publicatiedatum: 7-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: