Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Walter Cafaro van Vivai Cafaro

"Italië: "Wij exporteren meer dan 70% van onze kruiden"

De belangstelling voor aromatische kruiden groeit elk jaar. De consumptie ervan wordt bevorderd door nieuwe toepassingen in de keuken, nieuwe voedselvormen en de groeiende populariteit van cocktails en thee.

"We leveren steeds meer aromatische kruiden buiten Italiƫ. In ons geval exporteren we meer dan de helft van de productie," zegt Walter Cafaro, manager van Vivai Cafaro. Italiƫ is zelf echter een traditionele consument van dit soort producten dus het bedrijf breidt elk jaar uit. "Vivai Cafaro heeft momenteel 10 hectare rozemarijn, 7 hectare salie, 2 hectare peterselie en 1 hectare munt, en gezien de groei van de markt willen we zowel ons areaal als ons kruidenassortiment uitbreiden," volgens Cafaro.
Het volume aromatische kruiden varieert per soort en bestemming. Het Italiaanse bedrijf levert per week gemiddeld 4500 kilo rozemarijn, 2000 kilo salie en ongeveer 1.000 kilo munt, hun belangrijkste producten tot dusver.

"We hebben een brede klantenbasis omdat landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen en Nederland grote consumenten zijn van deze kruiden," zegt Cafaro. Wat de prijs op de internationale markt betreft, "dat is afhankelijk van de tijd van het jaar en het product, alhoewel het vorig jaar gemiddeld 3-4 euro per kilo was." Ook de verpakking en de bestemming van het product zijn volgens Cafaro belangrijke factoren bij het vaststellen van de prijzen.

Voor meer informatie:
Walter Cafaro
Vivai Cafaro
Tel.: +39 366 405 8328
Publicatiedatum: