Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Walter Cafaro van Vivai Cafaro

ItaliŽ: "Wij exporteren meer dan 70% van onze kruiden"

De belangstelling voor aromatische kruiden groeit elk jaar. De consumptie ervan wordt bevorderd door nieuwe toepassingen in de keuken, nieuwe voedselvormen en de groeiende populariteit van cocktails en thee.

"We leveren steeds meer aromatische kruiden buiten ItaliŽ. In ons geval exporteren we meer dan de helft van de productie," zegt Walter Cafaro, manager van Vivai Cafaro. ItaliŽ is zelf echter een traditionele consument van dit soort producten dus het bedrijf breidt elk jaar uit. "Vivai Cafaro heeft momenteel 10 hectare rozemarijn, 7 hectare salie, 2 hectare peterselie en 1 hectare munt, en gezien de groei van de markt willen we zowel ons areaal als ons kruidenassortiment uitbreiden," volgens Cafaro.
   
Het volume aromatische kruiden varieert per soort en bestemming. Het Italiaanse bedrijf levert per week gemiddeld 4500 kilo rozemarijn, 2000 kilo salie en ongeveer 1.000 kilo munt, hun belangrijkste producten tot dusver.

"We hebben een brede klantenbasis omdat landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen en Nederland grote consumenten zijn van deze kruiden," zegt Cafaro. Wat de prijs op de internationale markt betreft, "dat is afhankelijk van de tijd van het jaar en het product, alhoewel het vorig jaar gemiddeld 3-4 euro per kilo was." Ook de verpakking en de bestemming van het product zijn volgens Cafaro belangrijke factoren bij het vaststellen van de prijzen.

Voor meer informatie:
Walter Cafaro
Vivai Cafaro
Tel.: +39 366 405 8328

Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: