Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Groentenexporteur Triple H start fruitexport

Triple H Produce uit de VS heeft zijn wortels in Mexico. Het levert al 30 jaar groenten aan markten in Noord-Amerika. Aanvankelijk begon Triple H met het leveren van zijn producten aan zijn netwerk aan klanten in Mexico, waarbij in 2000 werd begonnen met export naar de VS. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in verschillende soorten tomaten, zoals ronde tomaten en romatomaten naast andere groenten zoals chili pepers en komkommers of seizoensproducten zoals uien en pompoenen.Nieuwe fruitafdeling    
Maast deze producten heeft Triple H onlangs een nieuwe fruitafdeling opgezet. Hiermee wordt het aanbod van het bedrijf uitgebreid om zo beter zijn klanten van dienst te zijn. Onder deze nieuwe producten bevinden zich aardbeien, mango's, citroenen en druiven, wat allemaal erg belangrijke producten voor Mexico zijn. "We gaan fruit leveren aan zowel onze huidige klanten als aan nieuwe klanten. Hiermee gaan we de Amerikaanse seizoenen voor deze fruitsoorten aanvullen."

Triple H zette zijn nieuwe producten in februari voor het eerst op de markt. Eerst werd begonnen met aardbeien uit Michoacan en later met Perzische limes uit Veracruz, die door klanten goed werden ontvangen. Niet alle producten van het bedrijf zijn echter afkomstig uit Mexico. "We denken aan Zuid-Amerikaanse landen die dezelfde fruitsoorten produceren, zodat we het hele jaar door een stabiel aanbod hebben. Het eerste land zou Chili kunnen zijn." 

Daarnaast is het bedrijf begonnen met een pilot voor export van sommige producten naar nieuwe markten. Zo werd er vorige maand een lading Mexicaanse blauwe bessen naar Costa Rica gestuurd en werden aardbeien naar het Verenigd Koninkrijk geŽxporteerd. Het plan is dat naarmate het seizoen vordert er meer producten worden geŽxporteerd.

Druiven van de beste kwaliteit    
Ook nieuw voor Triple H zijn consumptiedruiven. "De eerste rassen die we gaan exporteren, zijn de Perlette en de pitloze Flame. Dit duurt tot medio juni. Beide rassen zijn van de beste kwaliteit en zijn bestemd voor de VS," aldus vertegenwoordigers van Triple H. "We gaan dan verder met de productie in CaliforniŽ van Sugraone, Autumn Royal, Crimson en Superior. Deze rassen zetten we van eind mei tot begin juli op de markt."

Triple H heeft goed gezocht naar nieuwe telers en partners met ervaring in deze sector, zodat met de nieuwe fruitafdeling de beste producten konden worden aangeboden. "Onze partners hebben veel ervaring. Onze kennismaking is nieuw, maar zij zijn zelf al veteranen in deze sector."

Nieuwe markten    
Triple H is geÔnteresseerd in de export naar andere markten naast de VS en Canada. "Onze strategie komt neer op meer export naar Europa en AziŽ, wat voor ons compleet andere markten zijn. Hier komen nieuwe uitdagingen bij kijken, zoals bijvoorbeeld logistiek en leveringstijden." Een van de potentiŽle markten is ItaliŽ in Europa en Dubai in het Midden-Oosten.

Meer informatie:
Alicia Garza
Triple H
Calle Segunda, Můdulo N, Bodega #10. Mercado de Abastos. CuliacŠn Sinaloa, C.P. 80299 Mťxico
T: +1 (956) 782 5128
E: sales@tripleh.com.mx
www.tripleh.com.mx

Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: