Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienprijs ver onder de euro

Tholen - In korte tijd is de aardbeienprijs in België flink gedaald. De aanvoer bij de drie veilingen is groot. Woensdag werd in totaal een kleine 600 ton aangevoerd. Ondanks het feit dat er verschillende merken zijn in België, worden aardbeien op één nationale productklok geveild. Gelijke kwaliteiten worden tegelijkertijd verkocht, dus de prijsverschillen onderling zijn over het algemeen niet zo groot.



Reactie Dominiek Keersebilck, REO Veiling

"De prijzen liggen op een zeer laag niveau", bevestigt Dominiek Keersebilck. "De prijs voor een goede aardbei lag vandaag bijvoorbeeld op een 78 cent per punnet van een halve kilo. Vorige week vrijdag hadden we voor diezelfde aardbeien 2 euro en 10 cent per punnet." Verklaringen zijn volgens hem moeilijk te geven. "De aanvoer is natuurlijk gestegen en de vraag volgt momenteel niet. Dat is bij alle veilingen te zien." Er kan volgens Dominiek ook een voordeel aan hangen. "Als de prijzen goedkoop zijn kunnen we eerder op bepaalde exportmarkten werken. De kwaliteit is behoorlijk tot zeer goed en dat geeft dan weer nieuwe mogelijkheden. Nieuwe vraag trachten aan te boren om dit verhoogde volume goed weg te zetten zou binnenkort weer moeten zorgen voor een evenwicht en een aanvaardbaar prijsniveau."

Voor meer informatie:
www.reo.be