Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserse tomaten nu op de markt

Groentenproducenten zijn sterk afhankelijk van het weer. De Zwitserse tomatentelers zijn dan ook blij dat dankzij de eerste zonnestralen in het voorjaar de Zwitserse tomaten bijzonder goed gegroeid zijn en momenteel een goede kwaliteit vertonen. Het tomatenseizoen loopt in Zwitserland van april tot en met november, maar pas tegen juni is de oogst groot genoeg om aan de binnenlandse vraag te voldoen.

De tomaten toveren een lach op de gezichten van de consumenten. Ze zijn na wortelen de meest geliefde groentensoort van de Zwitsers. En wanneer men de consumptiecijfers van alle tomatensoorten samen neemt (trostomaten, pruimtomaten, cherrytomaten), staan zij zelfs op de eerste plaats. In 2016 lag de consumptie van ronde tomaten per hoofd van de bevolking in Zwitserland op 6,93 kilogram. Er gingen in 2016 57.695 ton tomaten over de toonbank. Met een marktaandeel van circa 58 procent kwam afgelopen jaar meer dan de helft van de tomaten uit Zwitserland (bron SZG). 
 
Tomaten worden rauw en bereid gegeten en bevatten veel vitamine C, mineralen en caroteen. De telers bieden inmiddels de meest uiteenlopende rassen, vormen en kleuren aan. De veelzijdigheid reikt van Coeur de Boeuf en gele cherrytomaten tot aan donkere pruimtomaten en de klassieke trostomaat, die nog steeds het meest verkocht wordt. Moderne productiemethoden zorgen voor een duurzame omgang met de natuur. Het ontzien van bronnen bij de teelt is bijzonder belangrijk voor de Zwitserse telers. Zij doen elke dag hun best om de beste kwaliteit voor de consumenten te garanderen.
Publicatiedatum: