Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nadja Meulemans, Greenyard Frozen: "Vriesvers is betere term dan diepvries."

Minder toevoegingen en conserveringsmiddelen op PLMA-beurs

Tholen - Of het door de warmte op de PLMA-beurs kwam of door de groeiende markt, bij de bedrijven die sappen onder private label verkochten was het voortdurend een drukte van belang. Klanten wilden graag alle smaken en blends proeven. Bij de stands werd benadrukt dat de sappen gezond en vers zijn zonder toevoegingen. Ook producenten van kant-en-klaar maaltijden of vleesvervangers op basis van peulvruchten en groenten, zetten in op 'geen conserveermiddelen of toevoegingen' net als bij gepureerde vruchten.Deze trend naar verversing lijkt bij meer bedrijven op de beurs te zijn ingezet. Het is ook te zien bij producenten van diepgevroren producten. Zij werken aan hun imago. "Vriesvers is een betere term dan diepvries. Dat geeft een andere lading mee. Retailers gaan dat ook meer benadrukken", legde Nadja Meulemans van Greenyard Frozen uit. "Er is immers praktisch geen verschil tussen onbewerkte en direct diepgevroren groenten en fruit." Echt verse producten waren te vinden bij bedrijven die verpakkingen leveren om te laten zien wat een verpakking kan betekenen voor het verhogen van de groenten- en fruitconsumptie.
Een opvallende trend: groentenchips zijn al wat langer bekend als innovatie maar nu zijn er ook linzen- en humuschips en uien- en zeewierkroepoek ontwikkeld. 

Het overgrote deel van de 2500 exposanten handelde in (bewerkte) voedingsmiddelen. Er waren ruim 70 landen vertegenwoordigd. De PLMA was groter dan ooit en werd druk bezocht. Het geschatte bezoekersaantal, afkomstig uit meer dan 110 landen, ligt tussen de 13.000 en 14.000.

Klik
hier voor de fotoreportage van standhouders met AGF (gerelateerde) producten.


Publicatiedatum: 18-5-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: