Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Oogstseizoen vandaag van start bij Berrybrothers

Eerste rode bessen uit verwarmde kas

Tholen - Berrybrothers start vandaag met de oogst van rode bessen uit haar verwarmde kassen. Deze rode bessen zijn van het ras Junifer. "De zetting van de bloemen is zeer goed geweest en resulteert in een zeer mooie trosvorming en een uitstekende kwaliteit", vertelt Nijs van Zuilen. "Het is deze week nog wel goed zoeken naar de rijpe trossen. Deze hangen vooral op de warme plekken bovenin de kas en bovenin de struiken waar het licht er goed bij kan. Een leuke uitdaging voor onze oogstmedewerkers."

Rode en blauwe bessen uit Portugal
Berrybrothers oogst naar verwachting t/m week 23 rode bessen uit de verwarmde kassen. Daarna wordt overgestapt naar de oogst van het ras Junifer in de onverwarmde tunnels. In week 22 of 23 verwacht Berrybrothers ook de eerste rode en blauwe bessen van hun productielocatie in Noord-Portugal. "Hier telen we rode bessen van het ras Junifer en blauwe bessen van het ras Duke", aldus Nijs. "De vooruitzichten zijn goed en we verwachten dan ook een goede productie. Het seizoen in Portugal loopt door t/m week 29."Oogstplanning zachtfruit
De nachtvorst die onlangs landelijk heeft opgetreden in de bloeiperiode van zachtfruitgewassen heeft ook bij Berrybrothers schade aangericht. "Vooral bij de rode bessen en de vroege blauwe bessen zagen we vorstschade in de gewassen. Maar nu de zetting is geweest en we de trossen goed hebben kunnen beoordelen, ziet het er alsnog naar tevredenheid uit. Dat neemt niet weg dat het volume dat we dit jaar kunnen oogsten naar verwachting minder zal zijn dan vorige jaren", vertelt Nijs.

Ook bij de vroege bramen en frambozen is vorstschade waargenomen. Waardoor de oogst van sommige plantingen iets zal verschuiven", legt Van Zuilen uit. "De eerste oogst van de bramen uit de verwarmde kas verwachten we in week 22 en de oogst van de buitenteelt bramen zal vanaf week 27 starten. In deze week wordt ook begonnen met de oogst van frambozen. Onze gehele productie van frambozen staat in tunnelkassen, waardoor we hier minder afhankelijk zijn van het weer en we de kwaliteit beter kunnen waarborgen. De oogst van frambozen loopt door tot de eerste nachtvorst in het najaar opsteekt, waarschijnlijk ergens in oktober", besluit Van Zuilen.

Om aan de wens van haar klanten te voldoen heeft Berrybrothers een topseal machine gekocht waarmee inmiddels de eerste bessen zijn getopseald!

Voor meer informatie:
Nijs van Zuilen
Berrybrothers
Nijken 18
6088 NR Roggel
Tel: +31(0)475 49 62 14
Fax: +31(0)475 49 13 68
www.berrybrothers.nl


Publicatiedatum: 17-5-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: