Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Klimaatneutrale aardbeien van Port International

Vanaf nu kunnen milieubewuste consumenten in Zwitserland terecht voor hun aardbeien. In samenwerking met ClimatePartner is het Port International namelijk gelukt aardbeien te telen waarvan de 'koolstofvoetafdruk' volledig wordt gecompenseerd door internationale klimaatprojecten.De broeikasgassen die tijdens de teelt, het transport en verpakken geproduceerd worden, vormden de basis voor de rekensom waarin ook mest- en brandstoffen en de houten aardbeienkistjes werden meegenomen. 

Voor 808 ton aardbeien (inclusief verpakking) werden 555 ton CO2 berekend en twee klimaatprojecten uitgekozen: het windenergie project 'Vader Piet' in Aruba en een kookfornuizenproject in Peru.

Het wordt voor consumenten steeds makkelijker om het klimaat te beschermen. Mensen die milieubewust consumeren en kiezen voor klimaatneutrale producten dragen actief bij aan het verhogen van de duurzaamheid. Port International steunt dit door middel van zijn klimaatneutrale aardbeien. 

"Consumenten worden steeds kritischer en terecht. We zijn een innovatief bedrijf en waren één van de eersten die biologische en Fairtrade bananen leverden. Klimaatneutrale aardbeien zijn onze volgende stap en het is ons doel om bewuste consumenten milieuvriendelijke alternatieven te bieden."

"We zijn zeer tevreden over onze samenwerking met onze partner Agromartin aan dit project. Mocht de vraag groeien, dan willen we ons klimaatneutrale aanbod uitbreiden met andere producten," aldus Philippe Peiro en André Luling, directeuren van Port International European Sourcing. 

Voor meer informatie:
Lena Serrano
Port International GmbH
lena@port-international.com
www.climate-project.com/1063
www.climate-project.com/1040


Publicatiedatum: 17-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: