Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Edeka Minden-Hannover nog steeds op succeskoers

Het afgelopen boekjaar was voor Edeka Minden-Hannover opnieuw een succesvol jaar. De totale omzet groeide in 2016 vergeleken bij het voorgaande jaar met 2,2 procent naar 7,9 miljard euro bij een stijging van het investeringsvolume naar 330 miljoen euro. "Een goed jaar en daarmee een solide basis voor verdere groei en voor onze hoofdopgave in 2017: de succesvolle integratie van Kaiser's Tengelmann in Berlijn", aldus Mark Rosenkranz, bestuurswoordvoerder van Edeka Minden-Hannover.

Opnieuw goede ontwikkeling in de retail
In de retail kon Edeka met haar individueel vormgegeven filialen en assortimenten haar omzet met 2,8 procent vergroten. Mark Rosenkranz: "Dit bewijst dat we in de retail weer goed werk hebben verricht. Ook de vele brancheprijzen die verschillende filialen gewonnen hebben onderstrepen dat  – van de beste groenten- en fruitafdeling van Duitsland tot aan de 'Regionalstar 2017' of de actuele onderscheiding van supermarkt van het jaar voor het Edeka Center van zelfstandig onderneemster Stefanie Brehm in Berlijn."

In totaal horen 1.491 filialen met een totaal verkoopoppervlak van 1.825.315 vierkante meter en 68.808 medewerkers tot Edeka Minden-Hannover. 73 procent van de filialen wordt gerund door zelfstandige handelaren.

In het afgelopen boekjaar werden er in totaal 24 nieuwe vestigingen geopend en 155 filialen werden vergroot of gemoderniseerd. In totaal ontstond er zo meer dan 41.000 vierkante meter aan nieuw verkoopoppervlak.

Publicatiedatum: 21-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: