Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dragonfruit snelstgroeiende exoot op Amerikaanse markt

"Gezondheidsbewuste consumenten hebben dragonfruit ontdekt," vertelt Adrian Capote van J&C Tropicals. "Deze fruitsoort is laag in suikers en zit boordevol antioxidanten die de stofwisseling ondersteunen. Vooral 'millennial' moeders zijn geïnteresseerd in deze exoot. Zijn felle kleuren maken dragonfruit tot een aantrekkelijke fruitsoort en verleiden veel consumenten tot het kopen van dit fruit. Het is onze uitdaging om de consument te informeren over de gezonde eigenschappen van dit fruit en tips te geven over de manieren waarop hij het best gegeten kan worden," vervolgt Capote.

Oogst Florida gaat binnenkort van start
De binnenlandse oogst gaat binnenkort van start en het seizoen duurt van juni tot oktober. "In Zuid-Florida bevindt zich een dragonfruitareaal van ongeveer 243 hectare en de productie neemt jaarlijks toe," legt Capote uit. Het fruit wordt geteeld in de Wetlands in de buurt van Homestead en de vooruitzichten voor het komende seizoen zijn goed. Vorig jaar raakte de externe kwaliteit van het fruit aangetast als gevolg van regenval maar hopelijk hebben we daar dit jaar geen last van."
Vraag groeit  300% jaar-op-jaar
De laatste drie jaar zag Capote de categorie met 300% groeien. J&C Tropicals verpakte vorig jaar 272.000 kilo dragonfruit en het bedrijf hoopt dit volume dit jaar te verhogen naar 450.000 kilo. Deze doelstelling komt overeen met de 243 hectare waar het bedrijf in samenwerking met andere telers dragonfruit produceert. J&C is zelf verantwoordelijk voor een klein gedeelte hiervan. Een dragonfruitboom geeft meerdere malen per seizoen vruchten en er kan zo'n twee keer per maand geoogst worden, wat neerkomt op ongeveer 8 tot 10 oogsten per seizoen.

"We verkopen ons fruit doorgaans aan de hand van de kalibers, die onderverdeeld zijn in small, medium en large," vertelt Capote. "De grote maten komen veelal op etnische markten terecht en retailers vragen vooral om de maten 10 en 12 die in de retail verkocht worden voor €2,70 of 3,60."

Naast de binnenlandse productie importeren de Verenigde Staten ook dragonfruit uit Vietnam. Dit land beschikt over een areaal van miljoenen hectare. De Verenigde Staten staan de import van het fruit echter alleen toe als het eerst een stralingsbehandeling heeft ondergaan.


Voor meer informatie:
Adrian Capote
J&C Tropicals
Tel: 305-964-9916

Publicatiedatum: 17-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: