Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Aardappelras Divaa gaat Kennebec mogelijk vervangen"

Tholen - Het aardappelras Kennebec is in Zuidelijke landen een bekend middenvroeg tot middenlaat ras. Het is een witvlezig ras en wordt jaarrond gebruikt voor het maken van frites. In de toekomst wordt deze mogelijk vervangen door een nieuw ras. "Divaa is een nieuw ras. Deze ziet er mooier uit, is sterker en heeft een hogere opbrengst", vertelt Francis Binst van Binst Breeding & Selection.


Francis Binst tijdens de Macfrut in Rimini vorige week.

Voor dit ras werken ze samen met het Schotse Caithness Potatoes, een bedrijf dat sinds kort ook een vestiging in Nederland heeft. " "In meerdere landen heeft Caithness verdelers en wij focussen ons met Divaa op BelgiŽ, ItaliŽ en later op de Balkan". Het is een mooi alternatief voor Kennebec en naar verwachting zal laatstgenoemde in de loop der jaren minder worden geteeld. De markt evolueert en zoekt sterkere, betere en mooiere rassen met zowel goede intrinsieke eigenschappen als een mooie presentatie. De vorm en de heldere schil van Divaa zijn heel aantrekkelijk."

Francis besluit: "Divaa is een vroeg en veelzijdig ras, zowel geschikt voor de versmarkt als voor de frietindustrie. We zien kansen zowel in BelgiŽ, als in ItaliŽ, Spanje, Portugal tot aan de Balkan."

Voor meer informatie:
Francis Binst
Binst Breeding & Selection nv
Cokeriestraat 20
BE-1850 Grimbergen
Tel.: + 32 (0)2 251 90 25
Fax: + 32 (0)2 252 04 62
www.binst.be

Publicatiedatum: 17-5-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: