Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Joost Duwel: "We kunnen tot wel 2.500 kilo gesneden aardbeien per dag leveren"

Duwel Fruit bespaart mankracht met ontkronings- en snijmachine voor aardbeien

Tholen - Als eerste in Nederland investeerde Duwel Fruit uit Udenhout afgelopen jaar in een ontkronings- en snijmachine voor aardbeien. Na een jaartje proefgedraaid te hebben, wil Joost Duwel dit jaar de vruchten van de machine gaan plukken. "Met verschillende snijmethodes kunnen we tot wel 2.500 kilo gesneden aardbeien per dag leveren van hele, halve of kwart aardbeien, zowel met als zonder kroon."

Joost kwam uit bij de Italiaanse aardbeienontkroonmachine Mod. 'DF12', die in Nederland door Murre Techniek wordt geleverd met een capaciteit tot wel 230 aardbeien per minuut. Alle onderdelen van de machine, die in contact komen met de aardbeien, zijn foodsafe. De machine heeft een roestvrij stalen constructie en is uitgerust met een transportband. De transportband bestaat uit twee keer twee rijen aardbeihouders, die de aardbeien continu naar de bewerkingsstations brengen.
 


"Bij mensen ben je altijd afhankelijk van hun inzet. Het snijwerk was tot voorkort altijd handwerk en je hebt er nou eenmaal mee te maken dat mensen aan het einde van de dag verslappen en dat iedereen de aardbei anders beoordeelt. We snijden in het seizoen behoorlijk veel aardbeien en wilden graag op mankracht besparen", verklaart Joost zijn keuze voor de machine. "Onze belangrijkste afnemers zijn bakkerijen en jamverwerkers die jam maken van echt fruit en daarvoor is deze machine erg geschikt. Zij ontvangen de aardbeien precies op de manier waarop ze nodig zijn voor bijvoorbeeld gebak, desserts of tal van andere producten."

Hoewel hij blij is met zijn investering, kost de machine hem ook wel de nodige hoofdbrekens. "Het luistert allemaal nogal nauw en het is niet dat je de machine aanzet en dat je dan klaar bent. Zo heb je voor deze machine stevige aardbeien nodig en het is best een uitdaging om alleen aardbeien van dezelfde grootte in te kopen. Maar ik heb zeker geen spijt van de aanschaf. Je moet tenslotte als bedrijf vooruit."Water komt bij het snijden van de aardbeien niet aan de orde, maar volgens Joost is het ook helemaal niet nodig om de aardbeien te wassen. "Onze aardbeien zijn volledig ecologisch en hangend geteeld. Dit zorgt voor maximaal behoud van smaak en textuur. Bovendien is het niet nodig om de aardbeien te wassen. Het is zelfs zonde om dit te doen. Door de aardbei te wassen neemt deze water op en verliest hij zijn volle zoete smaak."

"We betrekken de aardbeien van de veiling en van telers in de buurt en doen ook nog wat eigen import vanuit Portugal. De gesneden aardbeien leveren we zowel aan Nederlandse, Belgische en tegenwoordig ook Duitse klanten. Daarnaast kunnen telers hun oogst ook bij ons afleveren. Zo sparen zij veel snijwerk uit en kunnen ze we hun aardbeien perfect gesneden aanleveren bij hun klanten", besluit Joost.

Voor meer informatie:
Duwel Fruit
Energieweg 15
5071 NP Udenhout
+31(0)13 511 9001
info@duwelfruit.nl
www.duwelfruit.nl

Publicatiedatum: 29-5-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: