Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vers fruit populair bij online consument

Mercadona heeft beste reputatie van Spanje

Morrisons benoemd als minst goede winkel
Morrisons komt in een enquête naar voren als een van de minst goede winkels in de Britse samenleving. In de enquête van het consumentenblad Which? werd aan meer dan 10.000 consumenten gevraagd om winkels te beoordelen op hoe tevreden ze er over zijn en of ze de winkels bij vrienden zouden aanbevelen. Morrisons kwam met een score van 55% op de honderdste plaats in de ranglijst. (independent.co.uk)

Aldi breidt versassortiment uit in Australië
Aldi gaat het aantal versproducten in zijn supermarkten uitbreiden om zo meer marktaandeel van de concurrenten Coles en Woolworths af te pakken. De CEO van Aldi in Australië, Tom Daunt, heeft onlangs uitleg gegeven over het nieuwe winkelformat. Er worden dit jaar zo'n 50 winkels volgens dit format gerenoveerd, waarbij is beloofd dat de prijzen in de heropende winkels niet zullen stijgen. De aangekondigde veranderingen zijn onderdeel van de "Good Different"-campagne die Aldi in Australië heeft ingezet. Het grootste verschil dat consumenten zullen merken is dat veel versproducten nu zijn verpakt. Dit zorgt ervoor dat er minder wordt verspild en bespaart kosten bij het vullen van de schappen. (9news.com.au)

Geen hogere prijzen door Brexit bij Tesco
Door de Brexit is de wisselkoers van de Britse pond gedaald. Dit zorgt ervoor dat bij de meeste supermarkten de prijzen voor geïmporteertde producten toenemen. Consumenten hebben dit bij Tesco-vestigingen vooralsnog niet gemerkt. Sinds in 2014 Dave Lewis als CEO voor Tesco actief werd, heeft de keten het aantal leveranciers verminderd. Doordat bij de overgebleven leveranciers nu grotere bestellingen worden geplaatst, heeft Tesco ten opzichte van deze bedrijven een sterkere onderhandelingspositie gekregen. Door de prijzen laag te houden wil Lewis een groter marktaandeel voor Tesco verkrijgen en tegelijkertijd de opmars van de discounters Aldi en Lidl een halt toeroepen. (Bloomberg)


Bron: Bloomberg

China: Vers fruit populair bij online consument
De online omzet van versproducten neemt in China in rap tempo toe. De online omzet van versproducten stond in 2012 nog op 4 miljard yuan (€530 miljoen), maar is in 2016 uitgegroeid tot 91,3 miljard yuan (€12,1 miljard). De markt zal naar verwachting jaarlijks toenemen met meer dan 50% en zal met 2019 neerkomen op een omzet van meer dan 350 miljard yuan (€46,3 miljard). Online winkels die versproducten aanbieden worden voornamelijk gebruikt door consumenten van tussen de 26 en 35 jaar oud. Uit een internet-enquête van 2015 bleek dat 24,5% van alle ondervraagde consumenten versproducten online hadden besteld en dat 48,1% van de onderzoeksgroep dit nog niet had gedaan, maar er wel interesse in had. Onder de online consumenten is vooral vers fruit een populair product. (asia.nikkei.com)

VK: Sterke resultaten voor Tesco's One Stop-franchise
De Britse buurtwinkelketen One Stop, dat een dochteronderneming is van Tesco, heeft gemeld dat het franchise-segment van de keten een uitstekend fiscaal jaar had. Het aantal franchise-vestigingen staat nu op 160 winkels. Winkels die langer dan een jaar open zijn hadden een toename in like-for-like-omzet van 7%, ondanks dat de Britse supermarktsector te maken heeft met prijsdeflatie.  (igd.com)

Eerste MyAuchan geopend in Italië

Auchan heeft in Italië zijn eerste buurtwinkel geopend volgens het MyAuchan-format. Het nieuwe format biedt volgens Auchan een modernere winkelervaring die overeenkomt met de veranderende behoefte van de consument. MyAuchan heeft een grotere focus op versproducten, met een uitgebreide afdeling voor groente en fruit, lokale producten, seizoensproducten en kant-en-klaarmaaltijden. (esmmagazine.com)

Eerste solidaire supermarkt in Milaan
In Milaan is de eerste zogeheten solidaire supermarkt geopend. De supermarkt biedt gratis boodschappen voor families in financiële moeilijkheden. Onder het assortiment bevinden zich ook versproducten. (esmmagazine.com)

Sainsbury's opent honderdste vestiging in Schotland

De Britse keten Sainsbury's heeft zijn honderdste winkel geopend in Schotland. CEO Mike Coupe is enthousiast. "We zijn erg blij deze mijlpaal te hebben bereikt. Onze zaken in Schotland zijn divers en nemen toe. WE blijven innoveren zodat we onze consumenten kunnen voorzien van meer gemak, flexibiliteit, snelheid en keuzes om waar en wanneer ze maar willen boodschappen te doen." (esmmagazine.com)

Kroatië: Agrokor heeft totale schuld van €5,44 miljard
Het Kroatische retailconsortium Agrokor heeft bekend gemaakt dat de totale schuld van het bedrijf aan het einde van maart 2017 neerkwam op HRK 40,41 miljard (€5,44 miljard). Met HRK24,5 miljard (€3,3 miljard) is het grootste deel van dit bedrag verschuldigd aan financiële crediteuren, waarvan HRK 2,95 miljard (€397,0 miljoen) is verschuldigd aan instellingen als banken. (esmmagazine.com)

Mercadona heeft beste reputatie van Spanje
De Spaanse supermarktketen Mercadona is benoemd tot het retailbedrijf met de beste reputatie van Spanje. Ook werd het bedrijf verkozen als het tweede algemeen beste bedrijf van het land. Dit blijkt uit de Ranking General de Empresas 2017, dat op basis van een enquête bepaalde welke ketens het beste zijn. De enquête werd uitgevoerd in opdracht van Monitor Español de Reputación Corporativa, de Spaanse toezichthouder voor bedrijfsreputaties (MERCO). (esmmagazine.com)

Voormalig Tesco-topman positief over Booker-overname
Voormalig Tesco-directeur Sir Terry Leahy heeft zijn zegen gegeven over Tesco's overname van de groothandelaar Booker voor £3,7 miljard (€4,36 miljard). Leahy zegt dat Booker profijt zal hebben van de managementvaardigheden van Tesco, zoals het managen klantenrelaties. "Hier kan waarde worden gecreëerd," aldus Leahy. (standard.co.uk)

Filipijnen: Metro Retail heeft 82% meer winst in eerste kwartaal

Metro had in het eerste kwartaal van 2017 een winsttoename van 82% tot P96 miljoen (€1,76 miljoen) ten opzichte van de P52,8 miljoen (€970.000) van vorig jaar. De bruto winst van het bedrijf kwam neer op P1,56 miljard (€28,6 miljoen), wat P137 miljoen meer is dan de P1,46 miljard (€26,8 miljoen) van het jaar ervoor. (businessmirror.com.ph)

VS: Sterke omzet voor Weis in eerste kwartaal
Weis Markets Inc. had in het eerste kwartaal van 2017 voor het twaalfde kwartaal op rij een toename in vergelijkende winkelomzet. De omzet van Weis nam met 15,4% toe tot $852,2 miljoen (€776,7 miljoen), terwijl dit een jaar geleden nog neerkwam op $738,2 miljoen (€672,8 miljoen). De vergelijkende winkelomzet steeg met 1,1%, als rekening wordt gehouden met het feit dat de paasdagen dit jaar in een ander kwartaal vallen. De netto winst daalde echter in de afgelopen periode met 41,2% tot $11,8 miljoen (€10,8 miljoen). (progressivegrocer.com)


Publicatiedatum: 16-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: