Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Eerste Belgische primeurs zijn er weer"

Tholen - Momenteel is het bij Warnez weer alle hens aan dek om de geïmporteerde aardappelen uit mediterraan gebied te receptioneren. "Zoals elk jaar rond deze periode is het beste van de oude oogst er af op kwalitatief vlak. Heel wat producten zoals typisch Belgische soorten of lokale producten worden tijdens de komende maanden stopgezet", vertelt Peter Van Steenkiste van Warnez Potatoes.



Hij vervolgt: "Het merendeel van de producten wordt echter jaarrond aangeboden omdat de grootste groep van consumenten dit wenst. Daarom werken we reeds jaren vaste programma's uit met langetermijnpartners in de zuiderse landen. 'Social Compliance' volgens BSCI evolueert ook ginds naar de standaard, naast GlobalG.A.P Risk Assessment on Social Practice (GRASP)."

Belgische primeurs
Momenteel is vooral Zuid-Spanje aan de orde om dan geleidelijk aan weer op te schuiven naar de vroege streken in Duitsland en uiteindelijk België. Voor de liefhebbers van uitzonderlijke producten zijn er nu reeds Belgische primeuraardappelen in kleine hoeveelheden beschikbaar. Het betreft de rassen zoals Première, Berber en Eerstelingen, maar ook rassen zoals Vitelotte, Corne de Gatte en Topinamboer. De prijzen voor de Belgische primeurs zijn goed, ze liggen nog een gans stuk boven de euro per kilo."

Voor meer informatie:
Warnez Potatoes
Marialoopsesteenweg 2L
B-8700 – Tielt - België
T: +31 051 400812
info@warnezpotatoes.be
www.warnezpotatoes.be