Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
nettoverlies: 190.000 dollar

Village Farms verbetert resultaat eerste kwartaal

In de eerste drie maanden van dit jaar zag het Amerikaanse Village Farms de omzet licht dalen. Het omzetcijfer kwam uit op 31,2 miljoen dollar. Een jaar eerder stond het resultaat aan het einde van het eerste kwartaal op 31,7 miljoen dollar.

De daling in de omzet is vooral te wijten aan een lagere productie. Het volume tomaten viel 7% lager uit, voor komkommers daalde de productie met 13%. Daarnaast stonden de gemiddelde prijzen onder druk. Voor tomaten kwam die prijs 5% lager uit, komkommers incasseerden een verlies van 10%. Deze effecten konden gedeeltelijk opgevangen worden door de goede resultaten van een partner, waarvan het volume steeg. Overigens ligt de oorzaak van de lagere productie in een normale cyclus van de gewassen bij teeltlocatie Permian Basin.

"De omzet was stabiel in ons eerste kwartaal in vergelijking met het eerste kwartaal van 2016, door een geplande productieverandering bij de Permian Basin faciliteit," reageert Michael DeGiglio, CEO van de het bedrijf. "De teeltwissel reduceerde de productie in Texas in het eerste kwartaal van 2017, hoewel die capaciteit werd ingevuld door onze partners die het volume met 30% zagen stijgen."

Onder de streep kwam het teeltbedrijf in de rode cijfers uit. Het nettoverlies over het eerste kwartaal staat op 190.000 dollar. Dat is een verbetering van 51.000 dollar ten opzichte van het resultaat een jaar eerder toen het verlies op 241.000 dollar uit kwam.

Klik hier om het persbericht te lezen


Publicatiedatum: 16-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: