Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Avinash Mohanani, Brasfruit

Vraag naar Braziliaanse avocado's groter dan aanbod

Het Braziliaanse avocadoseizoen loopt ten einde en producent Brasfruit kijkt terug op een goed jaar. De avocado-oogst is in maart begonnen en duurt tot nog tot mei/juni. Het productievolume van Brasfruit groeide met 10% ten opzichte van de 900 ton die het vorig seizoen exporteerde. Dit jaar verwacht het bedrijf 1.000 ton te exporteren. Vraag in Europa

Alle avocado's van Brasfruit zijn van het ras Hass en bestemd voor de Europese markt waar de vraag de laatste jaren continu groeit. De producent vertelt dat Peru en Chili geen aanvoer hebben als de Braziliaanse avocado's gereed zijn om geplukt te worden, en dat gebeurt zodra het fruit minimaal 23% aan droge stoffen bevat. "In april oogst het bedrijf doorgaans de grootste volumes en dit is ook de periode dat Peru het seizoen afsluit, en er weinig aanvoer op de Europese markt is," vervolgt Mohanani. "In deze periode is er vanuit onze klanten een grote vraag naar avocado's." De teler legt uit dat 1.000 ton niet genoeg is om de Europese markt te voorzien maar deze verhouding tussen vraag en aanbod is gunstig voor Brasfruit omdat het de prijzen opdrijft. Zodra het Peruaanse seizoen start, dalen de prijzen weer.

Leerproces
Het Braziliaanse bedrijf is van plan nog meer avocado's aan te planten om van de groeiende vraag te profiteren. "We hebben ongeveer 20.000 avocadobomen op een areaal van 80 hectare. Het is voor ons een vrij nieuwe categorie en we produceren nu zo'n tien jaar avocado's, We exporteren pas sinds een jaar of vijf dus we leren nog steeds bij. We ontwikkelen nieuwe systemen, optimaliseren ons koelketenbeheer en de kwaliteit wordt met het jaar beter," aldus Mohanani. 

Brasfruit
Brasfruit is een familiebedrijf dat 25 jaar geleden werd opgericht en dat een breed scala aan fruit teelt en naar de Europese markt exporteert, waar het in de loop der jaren goede relaties heeft opgebouwd. Zijn drie belangrijkste producten zijn avocado's (maart - juni), mango's (augustus - december) en limes (jaarrond, met een kleinere aanvoer in september en oktober).

Voor meer informatie: 
Brasfruit
Av. Brig. Faria Lima, 2954 - cj 83
Itaim Bibi - São Paulo – SP, Brazil - CEP 01451-901
T: 55-11-3078-0865
F: 55-11-3168-9758
E: brasfruit@brasfruit.com
www.brasfruit.com

Publicatiedatum: 16-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: