Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Britten gooien dagelijks 1,4 miljoen eetbare bananen weg

Een derde van de Britse consumenten (30%) geeft toe een banaan weg te gooien als deze zelfs nog maar een kleine kneuzing of bruine vlek op de schil heeft. Meer dan één op de tien (13%) gooit de vrucht zelfs al weg als de schil een beetje groen is. 

Deze cijfers van de Britse overheid werden door retailketen Sainsbury's gepubliceerd om aandacht te vragen voor de grote schaal waarop er voedsel verspild wordt in het Verenigd Koninkrijk. 

In het kader van het €12,9 miljoen kostende landelijke initiatief 'Waste Less, Save More' geeft de retailer consumenten praktische tips om voedselverspilling te voorkomen. Uit officiële cijfers blijkt dat Britse huishoudens jaarlijks gemiddeld voor €822 aan voedingsproducten weggooien en Sainsbury's moedigt consumenten aan dit met 50% te verminderen.

Sainsbury's zal honderden pop-up 'banana rescue' punten in haar winkels openen waar consumenten kunnen zien hoe zij hun overrijpe bananen kunnen verwerken tot bananenbrood of muffins. Beschadigd fruit is ook geschikt voor het bereiden van een smoothie, fruitsalade of gedroogd als bananenchips. 


Publicatiedatum: 16-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: