Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britten gooien dagelijks 1,4 miljoen eetbare bananen weg

Een derde van de Britse consumenten (30%) geeft toe een banaan weg te gooien als deze zelfs nog maar een kleine kneuzing of bruine vlek op de schil heeft. Meer dan één op de tien (13%) gooit de vrucht zelfs al weg als de schil een beetje groen is. 

Deze cijfers van de Britse overheid werden door retailketen Sainsbury's gepubliceerd om aandacht te vragen voor de grote schaal waarop er voedsel verspild wordt in het Verenigd Koninkrijk. 

In het kader van het €12,9 miljoen kostende landelijke initiatief 'Waste Less, Save More' geeft de retailer consumenten praktische tips om voedselverspilling te voorkomen. Uit officiële cijfers blijkt dat Britse huishoudens jaarlijks gemiddeld voor €822 aan voedingsproducten weggooien en Sainsbury's moedigt consumenten aan dit met 50% te verminderen.

Sainsbury's zal honderden pop-up 'banana rescue' punten in haar winkels openen waar consumenten kunnen zien hoe zij hun overrijpe bananen kunnen verwerken tot bananenbrood of muffins. Beschadigd fruit is ook geschikt voor het bereiden van een smoothie, fruitsalade of gedroogd als bananenchips. 

Publicatiedatum: