Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Richard Strijbis, Tovano:

"Groeiende dadelmarkt vertoont richting Ramadan nog een extra plus"

Tholen - Het dadelassortiment van Tovano is de afgelopen jaren fors toegenomen. "Dadels zitten boordevol vezels. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt als gezonde snack. In het algemeen staan de de dadels er goed op en met de Ramadan in aantocht vertoont de verkoop altijd nog een extra plus", vertelt Richard Strijbis.

"Met name de Medjoul-dadels zijn richting Ramadan populair, maar voor klanten met een wat kleiner budget hebben we ook prima Tunesische dadels beschikbaar. We hebben gelukkig goede afladers die ons voorzien van kwalitatief hoogwaardig product. Daarbij werken we met prijzen waarmee onze klanten ook nog wat kunnen verdienen, terwijl ze tegelijkertijd wel grote volumes aankunnen", vertelt Richard."Het is geen oogsttijd, die begint voor de Medjoul-dadels pas in oktober weer, dus we zorgen altijd dat we we in deze periode een stukje voorraad hebben. De kleinverpakkingen verkopen we grotendeels aan de supermarkten, maar het gros van de Medjoul-dadels verkopen we in 5 kilo-verpakking aan de Nederlandse AGF-groothandels en exporteurs", vertelt Richard.

"Momenteel is er nogal wat reuring in de markt voor noten en zuidvruchten. Er zijn veel producten die goed verkopen, wat resulteert in stevige prijzen voor noten. Binnen de zuidvruchten zijn met name de dadels populair en met een beetje voorjaarsweer doen de pijnboompitten het ook goed. Genoeg beweging in de markt dus", besluit de notenhandelaar.

Voor meer informatie:
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01
info@tovano.nl
www.tovano.nl

Publicatiedatum: 16-5-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: