Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Morrisons verkoopt misvormde avocado's voor lage prijzen

Aldi wil per 25.000 mensen een winkel

FamilyMart evalueert ketens in Zuid-Oost-Azië
FamilyMart evalueert zijn vestigingen in Thailand, Vietnam en Indonesië in verband met oplopende verliezen. "Als we ze weer in het gareel kunnen krijgen, doen we dat. Maar we kunnen hier niet onze middelen in blijven steken," aldus directeur Koji Takayanagi. (insideretail.asia)

VK: Aldi wil per 25.000 mensen een winkel
Aldi heeft een ambitieus plan opgesteld om de Britse supermarktsector te veroveren. De keten wil in sommige steden tot acht winkels openen. "Als je naar het bevolkingsaantal kijkt, denken we dat we niet alleen in elke stad een winkel zouden kunnen hebben, maar ook dat we een vestiging zouden kunnen hebben voor elke 25.000 tot 30.000 mensen," aldus Matthew Barnes, de directeur van Aldi voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De keten wil met 2022 1.000 vestigingen hebben, maar volgens Barnes zit het totale aantal tegen die tijd eerder bij de 1.300 en is er volgens hem nog veel meer potentieel in de Britse sector. (theguardian.com)

VK: Asda introduceert food-to-go-producten met fruit 

Asda heeft onlangs een nieuw assortiment van 14 verschillende fruit- en ontbijtproducten geïntroduceerd. De nieuwe producten zijn bedoeld om consumenten onderweg aan te spreken en van gezonde snack- en ontbijtopties te voorzien. (igd.com)

VK: Morrisons verkoopt misvormde avocado's voor lage prijzen
Morrisons gaat misvormde en licht beschadigde avocado's verkopen voor 39p per stuk, oftwel £2,40 (€2,84) per kilo. De gemiddelde prijs voor een avocado is momenteel £1,05 (€1,24), terwijl dit vorig jaar nog 98p (€1,15) was. De prijzen van avocado's zitten momenteel op recordhoogte. Er is vanuit de producerende regio's door een combinatie van overstromingen, droogtes, late oogsten en stakingen onder arbeiders een schaarste ontstaan. (telegraph.co.uk)

Litouwen: Maxima Grupė ziet omzet teruglopen in thuismarkt

De in Litouwen gevestigde retailer Maxima Grupė had in zijn thuismarkt een afname in omzet van 1,4% tot €1,5 miljard. De groep had in zijn andere markten echter wel een groei in omzet. In Bulgarije nam de omzet toe met 22,1% tot €88,5 miljoen, terwijl in Polen de omzet steeg met 6,2% tot €48,2 miljoen. In Estland had de groep een omzet van €445 miljoen, wat een toename is van 1,1%, terwijl de keten in Letland een omzetstijging van 0,7% had tot een bedrag van €694 miljoen. (esmmagazine.com)

Edeka Minden-Hanover heeft toename in omzet 

Edeka Minden-Hanover, dat onderdeel is van de Edeka-groep, had over 2016 een toename in omzet van 2,2% tot €7,89 miljard. De investeringen van het bedrijf namen toe tot €330 miljoen, waarmee in totaal 24 winkels werden geopend en 155 vestigingen werden gerenoveerd. Het netwerk van de groep bestaat nu uit 1.491 winkels, waarvan 73% door onafhankelijke retailers wordt beheerd. (esmmagazine.com)

China: Sun Art had lichte omzetgroei in eerste kwartaal

De Chinese retailer Sun Art had in het eerste kwartaal van 2017 wat betreft zowel de bruto winst als de omzet een lichte groei van 2%. Sun Art had in deze periode een omzet van RMB31,6 miljard (€4,21 miljard) en een bruto winst van RMB6,8 miljard (€906,1 miljoen). De prijzen voor voedingsmiddelen waren volgens de keten gedaald met 2,1%, wat waarschijnlijk een reden is voor de bescheiden winst- en omzetgroei. (igd.com)

Aldi-CEO wil Walmart verslaan 
Aldi heeft momenteel een Amerikaans winkelnetwerk van 1.600 vestigingen. Volgens CEO Jason Hart zijn de prijzen van deze vestigingen gemiddeld 21% lager dan die van directe concurrenten als Walmart. Hart is van plan om dat verschil in prijzen groter te maken. Aldi wil meer huismerkproducten aan het assortiment toevoegen, zodat prijsbewuste consumenten worden aangetrokken. Ook wordt er fors uitgebreid in de Amerikaanse supermarktsector, terwijl er sinds 2014 iets van 18 ketens over de kop zijn gegaan. Met het plan van Jason Hart wordt er $1,6 miljard (€1,47 miljard) geïnvesteerd om 1.300 Amerikaanse vestigingen aan zowel de oostkust als de westkust uit te breiden. Ook worden er 400 nieuwe vestigingen geopend in Florida, Texas en aan beide kustgebieden. De plannen moeten met eind 2018 zijn voltooid. Een ander belangrijk punt in de strategie van Aldi is dat de prijzen continu worden aangepast op die van de concurrentie. (Reuters)

VS: Marsh vraagt faillissement aan

De Amerikaanse keten Marsh heeft zijn faillissement aangevraagd. Gedurende de procedure voor het faillissement zullen de 44 overgebleven Marsh-vestigingen zoals normaal open blijven. "Hoewel de keuze van vandaag extreem moeilijk was, denken we dat dit besluit nodig is om de waarde van het bedrijf te behouden, terwijl we naar een kandidaat voor overname zoeken," zegt CEO Tom O'Boyle. "Nadat we elk alternatief hadden geëvalueerd, kwamen we tot de conclusie dat een faillissement de meest effectieve manier is om het beste herstel te garanderen voor onze aandeelhouders." Eerder werd bekend dat March alle vestigingen zal sluiten, als er in de komende twee maanden geen kandidaat voor overname wordt gevonden. (theindychannel.com)

Lidl koopt land op in noorden van Texas

Lidl probeert toestemming te krijgen van lokaal stadsbestuur in het noorden van Texas om stukken land over te nemen. De stukken land worden gebruikt voor nieuwe vestigingen. Er zijn momenteel zes locaties waar Lidl mogelijk land op wil komen. Deze locatie bevinden zich in Frisco, McKinney, Little Elm, North Richland Hills, Rockwall en Wylie. Verder heeft Lidl nog interesse in een locatie in zuidwesten van Dallas, die binnenkort wordt besproken door het stadsbestuur van Dallas. (dallasnews.com)

VS: Meer afname in omzet voor Albertsons in vierde kwartaal
De vergelijkende winkelomzet van Albertsons Cos. nam in het vierde kwartaal verder af. Albertsons had over het gehele jaar een omzet van $59,7 miljard (€54,9 miljard), wat jaar op jaar een toename is van 1,6%. Ook was er sprake van een netto verlies van $131 miljoen (€120,5 miljoen). De vergelijkende winkelomzet van het jaar nam af met 0,4%. De omzet van versproducten was in 2016 goed voor ongeveer 40,9% van de totale omzet. In 2015 was dit aandeel nog 40,3%. (supermarketnews.com)

VS: Kroger heeft nieuw buurtwinkelconcept

Kroger heeft een nieuwe buurtwinkel geopend in Columbus, Ohio onder de naam Fresh Eats MKT. Het nieuwe kleine format heeft een grotere focus op versproducten.
(fooddive.com)

PepsiCo Greater China Region sluit overeenkomst met Alibaba
PepsiCo Greater China Region (GCR) heeft een overeenkomst voor samenwerking gesloten met het e-commercebedrijf Alibaba Group. Door de samenwerking kan PepsiCo nieuwe marketinginitiatieven en producten inzetten op basis van de statistieken die het bedrijf via Alibaba verkrijgt. (potatopro.com)

Wal-Mart-directeur ondervraagd in Amerikaanse rechtbank

Een Amerikaans rechter heeft bepaald dat Wal-Mart-CEO Douglas McMillon ter ondervraging aan moet treden in een rechtszaak die door aandeelhouders is aangespannen. McMillon wordt ondervraagd over wat hij mogelijk wist van vermeende omkopingen door Wal-Mart in Mexico. (Reuters)


Publicatiedatum: 15-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: