Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour opent eerste biologische supermarkt in Spanje

De Franse retailgigant heeft in Spanje een nieuw concept gelanceerd: Carrefour Bio. Het betreft een supermarkt gewijd aan biologische producten. De vestiging met het nieuwe concept is 140 m2 groot en heeft een assortiment van meer dan 1.800 producten.

Hieronder vallen behalve de voornaamste biologische merken ook eigen merken van de keten: Carrefour Bio en Ecoplanet. Alle in de winkel verkochte voedingsmiddelen zijn gecertificeerd biologisch. Volgens een vertegenwoordiger is de supermarkt gelanceerd om aan de vraag van consumenten naar biologische producten te voldoen. Het bedrijf is zo ver gegaan speciaal gekwalificeerd personeel aan te nemen met een achtergrond in landbouwkunde, voeding en diƫtetiek. De meesten hiervan hebben ervaring in de biologische sector.

Een van de innovaties van het concept is de mogelijkheid om in bulk te kopen in groenten en fruit. Verder heeft het nieuwe Bio Space een verscheidenheid aan veganistische en glutenvrije producten.

Carrefour sloot het boekjaar 2016 af met een bedrijfsresultaat van 2.351 miljard euro, 3,8% minder dan het vorige jaar. In deze periode zijn wel de resultaten op de Spaanse markt verbeterd.

De overname van 36 hypermarkten van Eroski betekende een flinke uitbreiding in Spanje tegen een investering van meer dan 200 miljoen euro. Momenteel bezit de Franse groep 190 hypermarkten, 115 Carrefour Market supermarkten en 560 Carrefour Express supermarkten in Spanje naast de online verkoop service.

Bron: expansion.com
Publicatiedatum: