Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hector Juan Lagreca, Blue Forest

Uruguayaanse blauwe bessenexporteur focust op Europa en VS

In Uruguay worden al ongeveer 15 jaar lang blauwe bessen geteeld. Hoewel de eerste volumes pas in 2004-2005 geoogst werden, zijn er steeds meer bedrijven in het land die zich toeleggen op de teelt van deze fruitsoort, één hiervan is het familiebedrijf Blue Forest. 



Vier rassen
"Ons blauwebessenseizoen duurt drie maanden, van eind augustus/begin september tot half december," vertelt Hector Juan Lagreca, directeur van Blue Forest. Het bedrijf teelt vier verschillende rassen, Emerald, Misty, Jewel en Star, om het seizoen zo lang mogelijk te rekken. Dit jaar zal het bedrijf voor het eerst gaan exporteren, hoewel het vorig seizoen ook al een proefzending naar Europa exporteerde om vertrouwd te raken met de markt.



Fruit Logistica
"Dit jaar zijn we beter voorbereid en zullen we ook proberen om de Amerikaanse markt te betreden," vervolgt Lagreca. Tijdens Fruit Logistica in Berlijn heeft de teler veel potentiële afnemers ontmoet en hij weet dat de vraag sterk is. De vooruitzichten voor het seizoen zijn dan ook uitstekend. 

Het is echter nog veel te vroeg om te voorspellen hoe de aanvoer zich zal ontwikkelen omdat dit mede bepaald wordt door de omstandigheden tijdens de Uruguayaanse wintermaanden. "Uruguay is een klein land en kan niet de grote volumes leveren van landen als Chili en Peru. Ons bedrijf produceert tussen de 300 en 400 ton. Uruguayaanse blauwe bessen onderscheiden zich door hun stevigheid en heerlijke zoete smaak. Daar komt nog bij dat andere producerende landen begin september nog geen product beschikbaar hebben, wat Uruguay goede kansen op de markt biedt."



Familiebedrijf

Blue Forest is een familiebedrijf dat in 2016 werd opgericht. Hoewel de familie al jaren werkzaam is in de tuinbouwsector, zijn blauwe bessen een nieuw product. Blu Forest is met de productie van blauwe bessen gestart om zijn aanbod te diversifiëren en nieuwe markten te bereiken. Het bedrijf is gevestigd in de stad Chapicuy in het departement Paysand. 

Voor meer informatie:
Hector Juan Lagreca
Blue Forest
Tel.: +598 98 827 697
www.blueforestberries.com


Publicatiedatum: