Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Areaal Franse meloenen stabiel

Het areaal dat bestemd is voor Charente-meloenen, is momenteel stabiel in Frankrijk en Spanje. Het Franse areaal zal dit seizoen 13.950 hectare blijven bestrijken. In het zuidoosten werd een lichte toename gemeten, waar het oppervlak 5.700 hectare omvat en waar de productie zal worden uitgespreid over juli en augustus. Het areaal in het zuidwesten is stabiel met 3.500 hectare, terwijl het midwesten een lichte daling tot 4.500 hectare doormaakt.

In het midwesten werd de teelt verschoven naar de eerste twee weken van april, waar de omstandigheden goed waren en de grond droog was. Over het algemeen was het weer aan het begin van het seizoen gunstig vóór de vorst eind april. De gewassen maken dit seizoen een kleine vooruitgang door.

Het volume is afhankelijk van het weer en de omstandigheden voor de vruchtzetting. Catherine Taussig, directeur van Aprel: "De Franse meloenen zullen vanaf eind april beschikbaar zijn in de verwarmde kassen en half mei in de grote niet-verwarmde kassen met een productiepiek van 20-25 mei. De oogst van tunnelgewassen wordt verwacht rond 25 mei, maar zal afhangen van de weersomstandigheden in de maand mei."
Publicatiedatum: