Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bescherm de Oostenrijkse aardappel in plaats van te boycotten

Oostenrijkse handelaren zouden volgens  een politieke partij verplicht moeten worden om 30.000 ton aardappelen weg te gooien als gevolg van schade door de ritnaald. Deze hoeveelheid is genoeg om een jaar lang 600.000 Oostenrijkers te voeden.

De oproep van Helga Krismer (Die Grünen NÖ, Neder-Oostenrijk) om binnenlandse aardappelen te boycotten is een directe aanval op de lokale landbouw. Een internationale vergelijking laat zien dat MOCAP ( beschermingsmiddel) ook gebruikt wordt in andere Europese landen en niet zonder reden. Belgische, Nederlandse, Franse en Britse gewassen worden beschermd door MOCAP. In veel Europese landen zijn ook andere beschermingsmiddelen toegestaan. De landbouwkamer van Neder-Oostenrijk is verbaasd dat een parlementaire partij de telers professionele en verantwoordelijke actie ontzegt.

De feiten over het bestrijden van ritnaald
De aardappeloogst is praktisch afgerond. MOCAP wordt toegepast door een korrel onder de knol te plaatsen. Op dit moment zit alleen de pootaardappel (die niet voor consumptie bestemd is) in de grond. De knollen, die zijn bedoeld om te eten, moeten zich in de zomermaanden nog ontwikkelen. De MOCAP wordt niet opgenomen door de deze knollen, waardoor er geen risico voor het gewas bestaat.

Source: lko

Publicatiedatum: 16-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: