Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bescherm de Oostenrijkse aardappel in plaats van te boycotten

Oostenrijkse handelaren zouden volgens een politieke partij verplicht moeten worden om 30.000 ton aardappelen weg te gooien als gevolg van schade door de ritnaald. Deze hoeveelheid is genoeg om een jaar lang 600.000 Oostenrijkers te voeden.

De oproep van Helga Krismer (Die Grünen NÖ, Neder-Oostenrijk) om binnenlandse aardappelen te boycotten is een directe aanval op de lokale landbouw. Een internationale vergelijking laat zien dat MOCAP ( beschermingsmiddel) ook gebruikt wordt in andere Europese landen en niet zonder reden. Belgische, Nederlandse, Franse en Britse gewassen worden beschermd door MOCAP. In veel Europese landen zijn ook andere beschermingsmiddelen toegestaan. De landbouwkamer van Neder-Oostenrijk is verbaasd dat een parlementaire partij de telers professionele en verantwoordelijke actie ontzegt.

De feiten over het bestrijden van ritnaald
De aardappeloogst is praktisch afgerond. MOCAP wordt toegepast door een korrel onder de knol te plaatsen. Op dit moment zit alleen de pootaardappel (die niet voor consumptie bestemd is) in de grond. De knollen, die zijn bedoeld om te eten, moeten zich in de zomermaanden nog ontwikkelen. De MOCAP wordt niet opgenomen door de deze knollen, waardoor er geen risico voor het gewas bestaat.

Source: lko
Publicatiedatum: