Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Grote veranderingen bij Whole Foods

Lidl Express en afhaalservice geannuleerd

India: Bigbasket helpt tomatentelers 
De Indiase online supermarkt Bigbasket heeft ondersteuning verleend aan lokale tomatentelers, die zijn getroffen door de daling in prijzen in de regio Karnataka. Big Basket heeft de tomaten ingekocht voor een hogere prijs, zodat de telers hun kosten konden dekken en voldoende inkomen konden genereren. De marktprijs zit nu op 5 rupee per kilo (€0,07), terwijl Bigbasket de tomaten inkocht voor 7 rupee (€0,10). (fnbnews.com)

Duitsland: Lidl Express en afhaalservice geannuleerd
Lidl ziet af van zowel de lancering van het Lidl Express-concept in Berlijn als van een eigen online afhaalservice. Eerder stapte in februari Sven Seidel op als CEO van Lidl. (igd.com)

Duitsland: Edeka Nord benoemt nieuwe onderdirecteur
De Duitse keten Edeka Nord heeft Boris Göttsche benoemd tot nieuwe onderdirecteur voor sales en marketing. Zijn voorganger, Michael Meinert, blijft tot zijn pensioen in een adviserende rol actief voor de keten. (esmmagazine.com)


Meer omzet in Duitse supermarkten door belichting
Philips Lighting werkt samen met de Duitse supermarktketen Globus in een onderzoeksproject, waarin wordt gekeken naar de invloed van belichting op consumentengedrag. Uit het onderzoek blijkt dat met de juiste belichting er 6% meer omzet en 15% meer winkelverkeer kan worden verkregen. (architectureanddesign.com.au)

Spanje: Dia heeft omzettoename van 4,1%
De Spaanse keten Dia had in het eerste kwartaal een toename in vergelijkende winkelomzet van 4,1%. Dit resultaat werd verkregen door de toename in omzet van 0,8% voor het winkelnetwerk op het Iberisch schiereiland en de 10% aan omzettoename in Argentinië en Brazilië. De bruto omzet kwam in deze periode neer op €2,5 miljard. Jaar op jaar is dat een toename van 2,9% in lokale valuta en een toename van 6,8% in euro's. De bruto omzet nam in de Spaanse thuismarkt af met 2%. De omzet van Argentinië en Brazilië steeg met 13% tot €933 miljoen. (esmmagazine.com)

Nieuwe Amerikaanse thuisbezorger van start

De thuisbezorgingsdienst Deliv heeft een service voor boodschappen aangekondigd onder de naam Deliv Fresh. Deliv werkt hierbij samen met gespecialiseerde retailers, zoals Eataly Chicago, Plum Market en bedrijven die maaltijdpakketten leveren. Het bedrijf wil zichzelf onderscheiden van concurrenten als Amazon Prime Now en Instacart door te werken als een extra service-optie bij bestaande ketens, in plaats van als een onafhankelijk platform. (fooddive.com)

VS: Jet.com opent fysieke winkels
De online retailpartner van Wal-Mart, Jet.com, heeft onlangs een fysieke winkel geopend met een klein assortiment waar onder andere ook versproducten in zijn opgenomen. De winkel is zes weken lang in bedrijf in New York. Het is voor het eerst dat Jet.com op een fysieke locatie producten aanbiedt. De winkel bevindt zich in Story, wat een locatie is dat om de maand van winkels, evenementen en producten wisselt. Story wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Fresh Story. (bizjournals.com)

Costco begint thuisbezorg-service in zuiden van Florida
Costco heeft zijn partnerschap met de thuisbezorgdienst Shipt uitgebreid. Consumenten hebben nu ook in het zuiden van Florida toegang tot het online assortiment van Costco, waarbij Shipt binnen het uur bestellingen af zal leveren. (bizjournals.com)

Central Grocers failliet, zoektocht naar nieuwe leveranciers
De onafhankelijke retailers die bij Central Grocers waren aangesloten, zoeken naar nieuwe leveranciers nu de coöperatie failliet is gegaan. De groothandelaar Supervalu heeft nieuwe klanten gevonden in ketens als Sunset Foods, Potash Bros., Shop & Save Markets, Garden Fresh en Cermak Fresh Markets, die vanuit het distributiecentrum van Supervalu in Champaign, Illinois zullen worden bevoorraad. Associated Wholesale Grocers heeft tegelijkertijd nieuwe leden gekregen in de vorm van Angelo Caputo's Fresh Market, Treasure Island Foods, Fairplay Foods en Pete's Fresh Market. Deze onafhankelijke ketens zullen nu hun bevoorrading krijgen vanuit AWG's faciliteiten in Kenosha, Wisconsin.
Klik hier om meer te lezen op supermarketnews.com.

VS: Grote veranderingen bij Whole Foods
Whole Foods Market heeft een aantal grote veranderingen aangekondigd, aldus supermarketnews.com. De keten heeft zich als doel gesteld om meer dividend voor zijn aandeelhouders te genereren, terwijl ook alles in staat wordt gesteld om met het einde van 2018 tot een positieve vergelijkende winkelomzet en winstresultaat te komen. 

Een aantal hervormingen die worden doorgevoerd zijn de versnelde introductie van een loyaliteitsprogramma in Amerikaanse vestigingen en voor het einde van dit jaar een herstructurering van het inkoopbeleid. Ook wordt er voor het einde van 2018 over de hele keten management per categorie geïmplementeerd. Verder wordt de leveringsketen efficiënter gemaakt. Op deze manier hoopt Whole Foods voor het einde van 2020 $300 miljoen (€276,2 miljoen) aan kosten te besparen. Het bedrijf heeft daarnaast vijf nieuwe onafhankelijke directieleden benoemd, waaronder ook een nieuwe CFO en een nieuwe voorzitter. 

In het tweede kwartaal nam de omzet van Whole Foods toe met 1,1% tot $3,7 miljard (€3,41 miljard), terwijl de vergelijkende winkelomzet daalde met 2,8%.
Klik hier om meer te lezen bij supermarketnews.com.
Publicatiedatum: 12-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: