Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem Dijk AGF bezoekt Agrofrut

Grieks watermeloenenseizoen in de startblokken



Van mei tot en met september oogst Griekenland watermeloenen die haar weg vinden door heel Europa. Vooral het westelijk gedeelte op de Peloponnesos, waar een constante bries vanuit de Ionische zee zorgt voor een aangenaam klimaat, staat bekend om haar watermeloenteelt. Afgelopen week heeft Ronnie Moorman van Willem Dijk AGF het gebied bezocht, waar hij te gast is geweest bij de familie Pantazis van de firma AgroFrut Vassilis Pantazis S.A.



Vassilis Pantazis leidt het familiebedrijf al ruim 25 jaar en exporteert watermeloenen, sinaasappelen en gedroogde witte vijgen door heel Europa. Agrofrut exporteert voornamelijk naar Italië, Nederland en Scandinavië. Expertise heeft Vassilis in zijn jeugd opgebouwd in het bedrijf van zijn vader, Andreas Pantazis SR.



"Agrofrut is een echt familiebedrijf waarin zijn vrouw en kinderen een belangrijke rol spelen. Het is een modern bedrijf waar innovatie en kwaliteit met hoofdletters wordt geschreven. De kinderen van Vassilis zijn daarin mede een belangrijke factor. Beiden hebben een studie met succes afgerond aan de Universiteit van Wageningen. Ook dit jaar zagen we bewijs van de zoektocht naar kwaliteit tijdens het bezoek. Er waren een aantal verbeteringen in de teeltwijze toegepast, wat tot nog betere watermeloenen leidt. Kasteelt, bedekte teelt en open veld teelt waardoor je nog beter en vroeger kunt starten aan een perfect product", vertelt Ronnie.



"Zoals je begrijpt is Agrofrut voor ons een belangrijke partner in watermeloenen. Na een kleine periode met Marokkaanse watermeloenen hebben wij dan ook vandaag de eerste auto ovale Griekse Samantha watermeloenen in binten beschikbaar. Later dit seizoen zullen er ook ronde variëteiten als Crimson en Bostana beschikbaar zijn. Gezien de ontwikkelingen in de markt verwachten wij een goed seizoen met kwalitatief mooi fruit", besluit Ronnie.



Voor meer informatie:
Ronnie Moorman
Willem Dijk AGF
Het Wolbert 1-11
7547 RA Enschede
T: 053 486 47 42
ronnie@willemdijk.nl
www.willemdijk.nl


Publicatiedatum: