Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ripelock-doos houdt bananen langer vers

Het RipeLock Quality System bestaat uit twee synergetische delen: de Ripelock zak en Ripelock active. Deze combinatie kan naadloos geïntegreerd worden in bestaande bananenprogramma's om de kwaliteit van het product gedurende de hele distributieketen tot aan het winkelschap te behouden.
Het RipeLock Quality System is de eerste technologie in zijn soort waarmee de kwaliteit van bananen effectief behouden blijft en werd gepresenteerd tijdens de Fruit Logistica 2017 in Berlijn  


Op de productielocatie worden de bananen in de speciaal ontworpen MAP-Ripelock zak verpakt waardoor het fruit tijdens transport langer groen blijft en een gelijkmatige rijping bevorderd wordt. Tegen het einde van de rijpingscyclus zijn de bananen klaar voor Ripelock active. Deze ethyleen remmende behandeling verlengt het gele stadium buiten de Ripelock zak. Bovendien draagt de toepassing van Ripelock active bij aan het behoud van de gewenste textuur en smaak waarbij er geen risico bestaat dat de schil barst. 

Het Ripelock systeem maakt het voor retailers mogelijk om hun klanten bananen van aan te bieden, die langer vers blijven. Tegelijkertijd worden krimp en waardedaling voorkomen zodat verkoop en voorraadbeheer makkelijker worden. 


Tijdens Fruit Logistica 2017 ontvingen bananenleveranciers en -distributeurs een gepersonaliseerde doos bananen om het RipeLock™ Quality System zelf te ervaren. Velen waren onder de indruk van de versheid, smaak en gele kleur van de bananen, zelfs toen ze de beurs alweer hadden verlaten.

Nieuwe mogelijkheden voor bananen
Producenten van biologische bananen en retailers kunnen nu ook profiteren van de gepatenteerde Ripelock zak zonder Ripelock active. "We blijven de nieuwe mogelijkheden van ons Ripelock systeem testen," vertelt Van Dessel. "In samenwerking met bananentelers evalueren wij het later oogsten voor een hoger productgewicht en de mogelijkheid om de toepassing van schimmelwerende en gewasbeschermingsmiddelen in de bewaring te beperken. Mocht dit een succes zijn, dan kan dit nieuwe manieren opleveren om het winstpotentieel en de productkwaliteit te verhogen."

Voor meer informatie:
Evan McCaskey 
RipeLock
Tel: +1 610 244 6644 
Mob: +1 215 718 9030  
emccaskey@agrofresh.com
www.agrofresh.com
www.ripelock.eu

Publicatiedatum: 17-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: