Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
De do's en don'ts bij het invriezen van mango's

De wereldwijde trend voor gezonde voeding drijft de vraag naar diepvriesfruit op, zeker nu steeds meer consumenten dit verkiezen boven gedroogd fruit of fruitconserven. 

Eén van onze populairste IQF producten is de mango, die vooral verwerkt wordt in zoetwaren, diepvriessalades en smoothies. De eindconsument van tegenwoordig verwacht een los ingevroren, aantrekkelijke mango aan te treffen zodra hij de verpakking opent. Traditionele invriesmethodes leveren echter steeds minder vaak een natuurlijk uitziend kwaliteitsproduct op. Om deze reden zijn wij van mening dat IQF hiervoor een geweldige oplossing biedt. Toch blijft het altijd belangrijk dat het product dat ingevroren wordt in goede conditie verkeert," legt Carmen Popescu van OctoFrost uit.Om een goed invriesresultaat te bereiken met IQF mango, heeft het team van OctoFrost de belangrijkste do's en don'ts op een rij gezet, die in de onderstaande zes punten zijn samengevat. 

1. Controleren van rijpheid en en rijpingsgraad van de mango
2. Controleren van de Brix
3. Geschikte snij-apparatuur
4. Voorkoelen voor invriezen
5. Goede ontwatering
6. Gelijkmatige invoer in de invoerband

Hoewel deze aanbevelingen op alle markten van toepassing zijn, zijn er wel regionale verschillen die voor problemen bij het invriezen kunnen zorgen.

"Volgens internationale criteria geldt een Brix tussen de 11 en 14 als de standaard. In Azië loopt de Brix echter op tot wel 22, wat problemen bij het invriesproces kan geven," legt Carmen uit.

"Het is bijna een wetenschappelijk proces om mango's in te vriezen. Vandaar dat we mangoverwerkers bijstaan, die de beste methodes willen ontwikkelen rekening houdend met de beschikbare grondstoffen en apparatuur."

Voor meer informatie: 
Carmen Popescu
OctoFrost Group
Tel: +46 42 33 22 60
Email: carmen.popescu@octofrost.com
www.octofrost.com

Publicatiedatum: 12-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: