Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Nieuwe container verlengt houdbaarheid met 30%

De transportperiode van versproducten van oogst naar de eindconsument duurt erg lang. De standaard containers bieden niet de ideale omstandigheden aan. Dit heeft invloed op de houdbaarheid en de kwaliteit. Om dit op te lossen, heeft Freshbox een eigen container ontwikkeld die de producten genoeg beschermt tijdens het transport. 



Vergeleken met de standaard containers, verhoogt de Freshbox de houdbaarheid van versproducten met 30%. Volgens het bedrijf zal deze toename de kwaliteit van de producten verlengen en dit zal uiteindelijk de voedingsverspilling met 20% verlagen. Het bedrijf meent dat de container ook energie zou kunnen besparen en materiaalverbruik kan verminderen. 

Ontwerp
De Freshbox is functioneel ontworpen. De deelnemers binnen de waardeketen hoeven hun bedrijfsproces niet aan te passen. De container is ontworpen om de gebruikelijke transportmethodes aan te passen en te verbeteren. Daarnaast is de container veelzijdig genoeg om veel verschillende verpakkingsformaten te vervoeren. David Ponce van AITIIP, de designers en fabrikanten van deze unieke container: "Freshbox is gemaakt van een volledige biologisch mix van polyethyleen en polymelkzuur in plaats van fossiele brandstofbronnen." Verder is het gebruik van deze materialen gecombineerd met een speciale productiemethode, die het gewicht van de container met 30% vermindert waarbij de container stevig genoeg blijft. 

Features
De Freshbox container bevat een aantal innovatieve functies, die de houdbaarheid van producten in de gaten houden en verbeteren. Een systeem past de atmosfeer in de container aan, omdat elk product een andere ademhalingsfrequentie heeft. De binnenkant van het deksel heeft een speciaal compartiment om werkzame stoffen makkelijk te plaatsen. Ook bevat de container een sensorkit om de temperatuur, de luchtvochtigheid en CO2 en O2 te meten. De gegevens worden via Bluetooth overgedragen naar een app, waar de informatie wordt opgeslagen en geanalyseerd. 

Er zijn al een aantal transporttesten uitgevoerd tussen bedrijven in Spanje en Duitsland. Deze testen waren succesvol en toonden positieve resultaten. De container zal vooral effectief zijn voor bedrijven, die kwetsbare groenten en fruit vervoeren, zoals druiven, spinazie, steenfruit en aardbeien. De Freshbox zullen voor het groenten- en fruitseizoen van 2018 beschikbaar zijn. De raming van de marktprijs per container is €400. 

Voor meer informatie:
projects@transferconsultancy.com
www.fresh-box.info



Publicatiedatum: 15-5-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: