Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe Poolse optische sorteermachine

Nu de kwaliteitsstandaarden wereldwijd steeds hoger worden, zijn willekeurige steekproeven niet langer voldoende en zijn beeldtechnologieŽn een belangrijk instrument geworden om kwaliteit te garanderen. 

Het Poolse bedrijf Sorter ontwikkelde de optische sorteermachine OSP voor verse, gedroogde en diepvries groenten en fruit, bladgroenten en zachtfruit. De machine is uitgerust met een lineaire belichter en een camera om de vrije val van de producten te monitoren. Het zichtbare spectrum maakt het mogelijk om de kleur van het te sorteren product te analyseren, terwijl door middel van infrarood beschadigingen kunnen worden gedetecteerd die niet met het blote oog waarneembaar zijn. "Het belangrijkste doel van de machine en software is het controleren van de productkwaliteit en zorgen dat er geen ongewenste vreemde materialen in het productieproces terechtkomen. Men zal uitsluitend nog producten van topkwaliteit ontvangen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om alleen blauwe, ronde, verse bessen van een bepaalde diameter te sorteren," legt Anita Kacprowicz van Sorter uit. De belangrijkste functies van de OSP-modellen zijn analyse op basis van kleur en vorm, interne en externe kwaliteitsmeting en het detecteren van ongewenste materialen zoals twijgjes, bladeren, stenen, slakken, wormen en defecten zoals schimmel, mechanische schade, insectenvraat, onrijp of overrijp fruit of notendoppen.

"De sorteermachine is uitgerust met ons gepatenteerde ViSort-systeem, waarbij de producten via de transportband een camera-inspectie ondergaan gedurende de vrije val. Het product wordt niet in cups verplaatst zoals bij andere sorteermachines vaak wel het geval is." 

"Hoe verder het proces geautomatiseerd wordt, hoe sneller en efficiŽnter het wordt. Kwaliteit en vlotte controle zijn belangrijker dan ooit en camera's, optische componenten en 3D-meettechnologieŽn zijn in staat productkenmerken en -defecten te detecteren," aldus Anita.

Voor meer informatie:
Anita Kacprowicz
Sorter

Tel: +48 377 99 99
Fax: +48 377 99 98
Email: a.kacprowicz@sorter.pl
www.sorter.pl

Publicatiedatum: 12-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: