Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw abrikozenrassen project

Het is het begin van het steenfruitseizoen en SanLucar heeft een groot project gepresenteerd voor nieuwe abrikozenrassen in Europa, dat op volle capaciteit draait. Er is 270 hectare gewijd aan de teelt van vroege en late rassen, die dit seizoen al hun eerste vruchten produceren. De abrikozen van SanLucar groeien voornamelijk in de zonnige boomgaarden van het Spaanse Murcia.Dit jaar zullen ze ook uit Turkije komen, waar SanLucar abrikozen met lokale partners teelt. Het klimaat in Turkije is perfect voor de productie en de omstandigheden aldaar zijn ideaal om het fruit op verschillende hoogten te telen waardoor SanLucar het seizoen kan verlengen tot aan september.  

Stephan Rötzer, CEO van SanLucar Group: "De abrikoos is een delicate vrucht, met een groot potentieel. Het is ideaal fruit voor kinderen vanwege de grootte en smaak. Het is erg gezond en gemakkelijk mee te nemen. Om al deze redenen willen we de consumptie veel meer aanmoedigen. De afgelopen drie jaar richtten we ons op het selecteren van de laatste generaties fruitbomen en de nieuwste rassen. Het doel is om altijd een product met de beste smaak en kwaliteit te bereiken."

Volgens de oprichter van de multinationale groep is de selectie van rassen een project dat bij SanLucar constant in ontwikkeling is: "Het is een erg dynamisch proces. Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam houdt zich dagelijks bezig met het identificeren van rassen, die het best aan onze normen als premiummerk voldoen."Dit seizoen legt SanLucar de nadruk op de productpresentatie bij het verkooppunt en daarom heeft het een handige verpakking 'to go' ontworpen.

Voor meer informatie:
Sonia Gabarda
SanLucar Fruit
Tel: +34 96 142 40 40 Extension 2410
Mob: +34 673886730  

Publicatiedatum: 17-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: