Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ethical Trading Initiative schort lidmaatschap Fyffes op

Het Ethical Trading Initiative (ETI) heeft besloten om het lidmaatschap van bananengigant Fyffes op te schorten. Deze beslissing volgt op een klacht die het ETI binnenkreeg dat de mensenrechten geschonden zouden zijn op een meloenenplantage in Honduras in april 2016. De klacht werd ingediend door International Union of Food Workers (IUF) en Banana Link. Beide organisaties zijn lid van ETI.

Peter McAllister, executive director van ETI: "Arbeiders moeten de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van het recht om vertegenwoordigd te worden door iemand die zij kiezen." Hij legde vervolgens uit dat deze zaak de kern vormt tussen het geschil tussen Fyffes en IUF en Banana Link.

Zoals aanbevolen bij de subcommissie van het bestuur wordt van Fyffes verwacht samen te werken met de IUF om een "gemeenschappelijk aanvaardbaar framework" op te zetten. Daarvoor hebben de partijen 90 dagen de tijd. Mocht binnen die termijn geen overeenkomst bereikt worden, dan volgt een opzegging van het ETI-lidmaatschap.

bron: esmmagazine.com
Publicatiedatum: