Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ethical Trading Initiative schort lidmaatschap Fyffes op

Het Ethical Trading Initiative (ETI) heeft besloten om het lidmaatschap van bananengigant Fyffes op te schorten. Deze beslissing volgt op een klacht die het ETI binnenkreeg dat de mensenrechten geschonden zouden zijn op een meloenenplantage in Honduras in april 2016. De klacht werd ingediend door International Union of Food Workers (IUF) en Banana Link. Beide organisaties zijn lid van ETI.

Peter McAllister, executive director van ETI: "Arbeiders moeten de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van het recht om vertegenwoordigd te worden door iemand die zij kiezen." Hij legde vervolgens uit dat deze zaak de kern vormt tussen het geschil tussen Fyffes en IUF en Banana Link.

Zoals aanbevolen bij de subcommissie van het bestuur wordt van Fyffes verwacht samen te werken met de IUF om een "gemeenschappelijk aanvaardbaar framework" op te zetten. Daarvoor hebben de partijen 90 dagen de tijd. Mocht binnen die termijn geen overeenkomst bereikt worden, dan volgt een opzegging van het ETI-lidmaatschap.

bron: esmmagazine.com

Publicatiedatum: 12-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: