Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pierre Smets:

"Stijgende aspergeprijzen door kou en Moederdag"

Tholen - De aspergemarkt maakt dit seizoen opmerkelijke moves. "Het is een heel raar seizoen. In het begin waren de asperges spotgoedkoop, zelfs voor Pasen stortte de markt in elkaar en nu zijn ze juist weer duur", vertelt Pierre Smets van P. Smets uit Geleen. "Vandaag gingen de kiloprijzen voor de dubbel-A asperges Extra Wit zelfs boven de 8 euro, terwijl gisteren de prijs nog rond de 6 euro lag. Mogelijk zorgt Moederdag voor extra vraag, maar nu moeten de moeders wel diep in de buidel tasten."



"Het valt allemaal wel te verklaren door het koude weer. De asperges groeien niet en daardoor is het aanbod beperkt. Volgende week zullen de prijzen wel weer dalen", verwacht de directeur van de grossierderij, die al sinds 1930 actief is in Geleen. Met een flinke klandizie in de hoek van de detaillisten en ambulante handel vormen de asperges jaarlijks weer een belangrijk product voor het bedrijf. De grossier koopt de asperges in op de veilingen van ZON en The Greenery.

De klantenkring van P. Smets bestaat uit detaillisten, horecaleveranciers, ambulante handel en in toenemende mate ook Turkse klanten en boerderijwinkels. De klanten bevinden zich in een straal van 100 kilometer rond Geleen en bestaan voor 60% uit Nederlanders, voor 30% uit Belgen en voor 10% uit Duitse klanten.

Voor meer informatie:
P. Smets & Zn.
Hofdwarsweg 11
6161 DE Geleen
Tel: 046 - 474 23 81
Fax: 046 - 475 73 23
info@psmets.nl
www.psmets.nl