Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar Italiaanse asperges neemt toe

"De huidige productie en verkoop van asperges werd tot Pasen gekenmerkt door goede kwaliteit en hoeveelheden. Na Pasen ging de temperatuur omlaag waardoor gewassen beschadigd raakten en de opbrengst 60-70% minder was. Doordat de temperaturen 's nachts nog steeds laag zijn, groeien de gewassen langzaam, waardoor het aanbod achterblijft bij de vraag," aldus Sergio Marcoaldi, agronomist en quality manager voor C.O.P.A., Cooperativa Ortofrutticola Produttori Associati di Canino (Viterbo): 



De oogstcyclus werd daarnaast gekenmerkt door het uitblijven van regen en door bovengemiddelde temperaturen. In het begin verwarmt dit de grond waardoor scheuten ontspruiten, maar als de droogte blijft aanhouden moet er irrigatie worden ingezet.


Verkooptrends
Giancarlo Benella, sales manager van de coöperatie: "De concurrentie uit Spanje was sterk tot Pasen toen de prijzen concurrerend waren en er veel asperges beschikbaar waren. De lagere prijzen op de Europese markt vergeleken met de binnenlandse markt beperkten natuurlijk de export, waardoor er een klein overschot ontstond en de prijzen de afgelopen week daalden."


De terugval in het aanbod op zowel de binnenlandse als de Europese markten stuwen de vraag, dus de prijzen moeten wel stijgen.

"Groene asperges uit Italië worden steeds populairder in het buitenland, vooral in Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Ierland en Engeland. In noordelijke Europese landen zoals Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden erkennen veel handelaren de superieure kwaliteit. Prijzen blijven natuurlijk van doorslaggevend belang bij het selecteren van leveranciers, maar ze zijn bereid meer uit te geven."




Consumptie
De consumptie van asperges neemt elk jaar toe, maar het marktaandeel van groene asperges is nog steeds erg laag en er is dus ruimte voor verbetering. Op Europees niveau geven meer en meer mensen de voorkeur aan groene asperges boven witte asperges. "Dit betekent dat er ruimte is voor groei."

Contacten:
Società Agricola C.O.P.A. soc. coop.
Via Pietro Nenni snc
01011 Canino (VT)
Tel.: +39 (0)761 438207
Fax: +39 (0)761 437458
E-mail: info@copacanino.it
Web: www.copacanino.it
Publicatiedatum: