Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw-Zeelandse hardfruitoogst lager dan geraamd

De Nieuw-Zeelandse appel- en perenoogst zal lager zijn dan bij aanvang van het seizoen werd geraamd. 

Eerder dit jaar wees de prognose van Pipfruit New Zealand (PNZ) op een recordoogst van 590.000 ton appelen en peren, hoger dan de recordproductie van 560.000 ton van 2004. 384.000 ton van dit volume zou volgens de raming geëxporteerd worden. Nu de oogst in de meeste regio's nagenoeg voltooid is, blijkt dat de productie aanzienlijk lager is dan de ramingen. 

Volgens PNZ-directeur Alan Pollard is de daling van de bruto productie met 10%, met de grootste volumedaling bij de late rassen, toe te schrijven aan meerdere factoren. "Ondanks dat het seizoen appelen opleverde met de beste smaakeigenschappen ooit, hebben in onze prognose geen rekening gehouden met de verwachte volumes in januari. Zodra het seizoen voorbij is, zullen we hier opnieuw naar kijken zodat we volgend seizoen een nauwkeuriger prognose kunnen geven." 

Ondanks het kleinere volume is de kwaliteit uitstekend. "Het is goed mogelijk dat op een aantal van onze belangrijkste afzetmarkten, zoals het Verenigd Koninkrijk en Europa, de volumes lager zullen zijn dan vorig seizoen. Hoewel het lagere exportvolume een tegenvaller is, kunnen consumenten wel weer rekenen op de hoge kwaliteit waar Nieuw-Zeelands hardfruit om bekend staat."

Ondanks de volumedaling verwacht de Nieuw-Zeelandse hardfruitsector een exportopbrengst van €640 miljoen te realiseren boven zijn doelstelling voor 2022. In 2016 bedroeg de exportopbrengst €460 miljoen. 

Voor meer informatie: 
Alan Pollard
Pipfruit NZ
Tel: +64 6 873 7088
alan.pollard@pipfruitnz.co.nz

Publicatiedatum: 11-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: