Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Italiaanse kersensector getroffen door hevige regenval

"We waren juist zo blij met de kwaliteit van onze kersen en de goede prijzen toen de hevige regenval op 6 en 7 mei roet in het eten gooide," vertelt Loris Babbini, directeur van Aprocc, de Vereniging van Kersenproducenten in Cesena. In Cesena is de pluk van de vroegste rassen zoals Early Lady al gestart. De kwaliteit was voortreffelijk met goede maten en prijzen tot wel €8 per kilo. Helaas zorgde de regen op zaterdag 6 mei voor problemen. 
20% tot 30% van de kersen heeft last van barsten als gevolg van de neerslag. De vruchten moeten nu dus met de hand gesorteerd worden om de beschadigde exemplaren te kunnen verwijderen. Dit zal leiden tot aanzienlijk hogere arbeidskosten.

"We hebben het weliswaar over kleine barsten maar helaas zorgen die er toch voor dat ons fruit minder opbrengt. We hopen dat alleen de vroege rassen aangetast zijn."In steeds meer boomgaarden worden anti-regennetten gebruikt die eveneens dienst doen als anti-hagel en -insectennetten. Niet alle boomgaarden lenen zich echter voor deze netten omdat ze moeilijk aan te brengen zijn in boomgaarden met bomen van 5 tot 6 meter hoog.


Anti-regennet geïnstalleerd door Consorzio Agrario Adriatico

Aproccc wil met name zijn Corniola kersen promoten. Het consortium heeft een verpakking waarin het product mooi gepresenteerd wordt maar uiteraard zijn leden vrij om hun eigen verpakking te gebruiken.  

Contact:
Aproccc
Associazione produttori
ciliege colline cesenati
Loris Babbini
E mail: lorisbabbini@virgilio.it
Tel.: 345/1566340

Publicatiedatum: 11-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: