Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Innovatieve verpakking garandeert hygiëne en houdbaarheid

EPS is de afkorting van Expanded Polystyrene (geëxpandeerd polystreen) en is de nieuwste innovatie voor verpakkers van AGF. Dankzij zijn eigenschappen maakt het materiaal opslag en transport van AGF eenvoudiger zelfs onder moeilijke omstandigheden. Daarnaast heeft het materiaal een schokdempende werking en houdt het de temperatuur vast. Vanuit logistiek oogpunt is het dus een topproduct. 
 


Bovendien is het product geschikt voor contact met voedingsmiddelen, waardoor het zich uitermate goed leent voor het verpakken van verse AGF.



De nieuwe krat werd geproduceerd door SCF Packaging, een bedrijf met 30 ervaring in de productie van EPS. Directeur Alessandro Scurria licht de kenmerken en voordelen van dit materiaal toe.

Alessandro Scurria, directeur van SCF Packaging

"Onze kratten zijn leverbaar in alle gangbare maten en beschermen groenten en fruit tegen meerdere factoren zoals thermische en mechanische schokken. De kratten garanderen eveneens een stabiele vochtigheidsgraad."

De kratten zijn verkrijgbaar in de maten 30x20 30x40 30x50 en 40x60 en hebben afgeronde hoeken om beschadiging van het product te voorkomen.

Daarnaast kunnen er aan weerszijden desgewenst openingen van 3,5 of 5 cm gemaakt worden. Er zijn kratten met en zonder gaten en met of zonder bodem leverbaar om de luchtcirculatie te verhogen of juist te beperken.



Alle modellen zijn stapelbaar met een 'no-shifting' -systeem en voorzien van handgrepen. 

"Onze kratten zijn geschikt voor langdurige opslag. Ze zijn stevig maar toch licht en volledig recycleerbaar, omdat zij geen toegevoegde materialen bevatten. Ze zijn dus ook nog eens duurzaam."

Door nieuwe druktechnieken zien de kratten er ook zeer aantrekkelijk uit, omdat zij afgestemd kunnen worden op het merk van onze klanten zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. De inkt is niet giftig en heeft geen effect op het verpakte product. 


Boven en beneden: Voorbeelden van gepersonaliseerde verpakkingen



Buiten het feit dat de kratten er op deze manier mooier uitzien, versterkt deze verpakkingsoplossing ook de merknaam waardoor de herkenbaarheid van het product toeneemt.

Het interview

Alle faciliteiten, die toebehoren aan de Siciliferro Group, waar SCR Packaging onderdeel van uitmaakt, voldoen aan de UNI EN ISO 9001:2008 regelgeving en zijn UNI EN ISO 14001:2004 gecertificeerd. .



Het productieproces
PS korrels worden voor geëxpandeerd door middel van stoom met een temperatuur van 90°C, waardoor zij 2050 maal hun oorspronkelijke volume aannemen. Gedurende dit proces vormt zich een gesloten celstructuur in de korrels waaraan zij hun warmte-isolerende eigenschappen danken.


De mate van expansie is afhankelijk van de duur van de stoombehandeling en is bepalend voor het volume van het product en zijn uiterlijke kenmerken.

Geëxpandeerde korrels dienen vervolgens gedurende een bepaalde tijd in geventileerde silo's opgeslagen te worden. Tijdens het afkoelen, condenseren het expansiemiddel en stoomresidu binnen de afzonderlijke cellen, waardoor zij stabiel genoeg worden voor de volgende stadia van het productieproces.

De geëxpandeerde korrels kunnen nu gebruikt worden voor het vervaardigen van producten met de bovengenoemde kenmerken.


SCF Packaging zal aanwezig zijn op Macfrut 2017 in Hal D5

Contact:
SCF Packaging - Sicilferro Torrenovese Srl
C.da Pietra di Roma
98070 Torrenova (Me)
Tel. +39 0941 785 144
Fax +39 0941 784 375

Publicatiedatum: