Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ton Kanters – Gezond Genieten post dagelijks op Facebook

Moederdagpakketactie AGF-detaillist bereikt 4600 mensen

Tholen – Zondag is het Moederdag. Dus zijn zonen en dochters deze week op zoek naar manieren om moeder te verwennen. Steeds meer ondernemers zetten Facebook in om hen daarbij te helpen. Om op te vallen moet je dan weer origineel uit de hoek komen. Dat lukt Ton Kanters van Ton Kanters – Gezond Genieten goed. "We plaatsen elke dag iets, dat doe ik zelf niet hoor. We hebben hier iemand rondlopen die het leuk vindt om te doen en we hebben het voor een deel uitbesteed, ongeveer een uur per week", vertelt hij. "Ik ben wel vaak de klos als het gaat om het maken van een foto of filmpje." Voor de Moederdag actie werd bij beplakt met Post-its. Vervolgens figureert hij als jongleur om vers geperste sinaasappelsap te promoten.


Ton Kanters onder de Post-it's, deze post kreeg 4600 views

Filmpjes
Filmpjes leveren de meeste views op. "Enkele jaren geleden haalden we bijna de landelijke pers met ons alternatieve versie Drank & Drugs van Lil Kleine en Ronnie Flex, wat toen heel populair was. Wij hadden daar natuurlijk Groente en Fruit van gemaakt en het werd meer dan 200000 keer geliked", vertelt Ton. Ook met carnaval stond het team hun volgers leutig toe te zingen. "Facebook is een relatief goedkope manier om reclame voor de winkel te maken, maar ook om de band met klanten te versterken. Het is altijd leuk om de reacties te lezen, soms schrijven mensen over emotionele zaken, dat waardeer ik wel", vertelt Ton.


Voorbeeld van een post op Facebook

Sapkuren
De zaak van Ton heet niet voor niets Gezond Genieten. Natuurlijk is er een ruim assortiment groenten, fruit en aanverwante producten te krijgen. Maar de groentespecialist biedt sinds twee jaar regelmatig sapkuren aan. Vijf dagen lang kunnen klanten een pakket van verse sappen ophalen, waarop ze die week leven. De kuur is in samenwerking met voedingsdeskundige Chantal Kristen van ABC-gezond ontwikkeld. "We doen dat om de twee weken en krijgen altijd goede reacties. Sommige klanten doen inmiddels al voor de vierde of vijfde keer mee. Na een sapkuur kopen mensen ook wat vaker smoothies", vertelt Ton.


Nog een voorbeeld van een post op Facebook

Gezonde maaltijden
De keuken is het best lopende 'product' in de winkel, vertelt Ton. "Dagelijks werken daar vier man. Het gaat niet alleen om maaltijden maar ook om de rauwkostsalades, wraps, pizza's. Ik merk dat gemaksproducten steeds belangrijker worden. 's Morgens leg ik acht bloemkolen in de winkel neer en die moet ik 's middags bijvullen omdat ze steeds versneden worden in de keuken. Dat houdt de winkel vers." De maaltijdenlijn wordt binnenkort verder uitgebreid met gezonde maaltijden met minder koolhydraten en vetten. "Het is nu nog in testfase maar over twee weken liggen ze in de winkel. Je moet blijven vernieuwen en werken aan je zaak." Daarom doet Ton dit jaar weer mee aan het Groenteman met ster traject van ADN. "Vorig jaar behaalden we een ster, nu heb ik gezegd dat we twee sterren gaan halen", zegt Ton. "Eind vorig jaar hebben we de zaak nog grondig verbouwd en vernieuwd, ik denk dat we er klaar voor zijn."

Ton Kanters - Gezond Genieten
Hoofdstraat 69 B
5481 AB Schijndel
T: 073 303 0401
info@tonkanters.nl
www.tonkanters.nl
@tonkantersgezondgenieten

Publicatiedatum: 11-5-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: