Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Marginale omzetgroei voor ICA in Zweden

Meer omzet voor Ierse supermarkten

Zweden: ICA heeft marginale omzetgroei in eerste kwartaal
De Zweedse retailer ICA Gruppen had in het eerste kwartaal van 2017 een netto omzetgroei van 0,9% tot SEK 24,98 miljard (€2,59 miljard). De winst gedurende deze periode nam in veel sterkere mate toe en kwam neer op SEK 1,13 miljard (€120 miljoen), terwijl dit in 2016 nog SEK 735 miljoen (€76,1 miljoen) was. De winst werd echter voor een groot deel bevorderd door het verkopen van een aantal vaste activa. (esmmagazine.com)

China: Verrassend resultaat voor JD.com in eerste kwartaal
Het Chinese e-commerce-platform JD.com heeft sinds zijn beursgang van twee jaar geleden zijn eerste winstgevende kwartaal gehad. De goede resultaten komen voor deel doordat steeds meer Chinese consumenten mobiel online winkelen. De netto winst heeft daardoor een verrassende toename gezien. De winst kwam neer op CNY239 miljoen (€31,7 miljoen) terwijl in dezelfde periode vorig jaar nog sprake was van een verlies van CNY910 miljoen (€120,5 miljoen). (igd.com)

Meer koopzondagen in Griekenland
Griekenland gaat mogelijk het aantal koopzondagen per jaar vergroten van 12 tot 30 dagen. Dit is op aandringen van crediteuren, de EU en het IMF. De beslissing voor meer koopzondagen moet met medio mei worden goedgekeurd door het Griekse parlement. (igd.com)

Lidl werkt samen met lokale Griekse telers
Lidl gaat €100 miljoen in Griekenland investeren. De investering is ongeveer net zo groot als in 2016. Een van de speerpunten voor Lidl is samenwerking met Griekse leveranciers. Dit blijkt ook uit de huidige marketingcampagne van de keten, die zich richt op de waarde en lokale oorsprong van het huismerk van Lidl. (igd.com)

Griekenland: AB Vassilopoulos investeert €100 mln
AB Vassilopoulos, dat in handen is van Ahold-Delhaize, gaat €100 miljoen in Griekenland investeren. Met de investering wordt een nieuw distributiecentrum en zo'n 30 winkels opgezet. De retailer overweegt ook mogelijk overnames in Kreta en Thessaloniki. (igd.com)

Meer omzet voor Ierse supermarktsector

De Ierse supermarktsector had in de afgelopen 12 weken een omzettoename van 2,3%. Dit blijkt uit de laatste cijfers van het marktonderzoeksbureau Worldpanel Ireland. De statistieken voor de periode van 12 weken tot 23 april laten echter ook zien dat prijsdeflatie een beperkende factor voor de omzetgroei vormt. De prijzen binnen de Ierse supermarktsector zijn nog steeds aan het dalen. SuperValu is voor het tweede kwartaal op rij de grootste supermarktketen van Ierland en heeft een marktaandeel van 22,8%. Dunnes Stores had jaar op jaar de meeste groei, met een omzettoename van 5,1%. (esmmagazine.com)

Griekenland: Metro AEBE investeert in winkels
De retailer Metro AEBE is van plan om in 2017-2018 €80 miljoen te investeren in het renoveren van oude winkels en het openen van nieuwe locaties. De keten richt zich hierbij op de regio van Thessaloniki, waar ook met een investering van €20 miljoen een nieuw distributiecentrum wordt opgezet. (igd.com)

VS: Thuisbezorging voor hotels
De hotelketen Hawthorn Suites by Wyndham is begonnen met een service voor thuisbezorging voor zijn hotelgasten. De keten maakt daarbij gebruik van samenwerking met Peapod en Instacart. (groceryheadquarters.com)

Albertsons begint met thuisbezorging
Met het einde van de zomer gaat Albertsons via zijn afdeling Jewel-Osco beginnen met online thuisbezorging. De keten gaat in het begin van deze zomer zijn online assortiment bekend maken, aldus de The Chicago Sun Times. (chainstoreage.com)

VS: New Star Market gaat meer versproducten aanbieden
Star Market heeft vier vestigingen in de regio van Boston heropend. De vernieuwde winkels bevinden zich in Allston, Brighton, Mt. Auburn-Cambridge en Belmont. De nieuwe vestigingen hebben een groter assortiment aan versproducten, waaronder ook meer biologische en lokale producten. (progressivegrocer.com)

VS: Sprouts heeft meer omzetgroei

Sprouts Farmers Market had in zijn eerste kwartaal een omzetgroei van 14% tot $1,1 miljard (€1,0 miljard). De omzet werd gestimuleerd door de vergelijkbare winkelomzet van 1,1%. De vergelijkbare winkelomzet van de afgelopen twee jaar is met 5,9% toegenomen. De netto winst was ten opzichte van 2016 gelijk gebleven en kwam neer op $46 miljoen (€42,1 miljoen). (retailleader.com)

Instacart werkt samen met PlateJoy

De in San Francisco gevestigde bedrijven Instacart en PlateJoy gaan samenwerken voor thuisbezorging in de regio van Sacramento. PlateJoy is een bedrijf dat maatwerk-voedingsproducten levert. Door de samenwerking kunnen nu boodschappen worden bezorgd, die specifiek op de gezondheidskenmerken van de klant zijn afgestemd. (retailleader.com)

VS: Southeastern Grocers sluit 20 vestigingen

Southeastern Grocers is van plan om 20 winkels te sluiten. Ook wordt een nog onbekend aantal afdelingsmanagers ontslagen. De in Florida gevestigde retailer zei dat de winkelsluitingen een onderdeel vormden van een herziening van het winkelnetwerk. In sommige gevallen komen de sluitingen overeen met het aflopen van leasecontracten en de gevolgen van renovaties van nabijgelegen winkels. (supermarketnews.com)


Publicatiedatum: 10-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: