Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Oskam:

"Perenafzet loopt gestaag, appelmarkt is een beetje lui"

Tholen - Het Hollandse hardfruit loopt richting het einde van het seizoen. "Ik verwacht dat de perenvoorraad groot genoeg is om eind juli te halen. Met appelen zal de Elstar naar verwachting half juli wel op zijn, maar met rassen als Jonagold, Jonagored en Red Prince verwacht ik dat we naadloos kunnen overschakelen op het nieuwe seizoen", vertelt Kees Oskam van Handelsmaatschappij Jan Oskam uit Vleuten.



"De perenafzet loopt gestaag door met een brede vraag uit heel Europa. De appelmarkt vind ik zelf nog wat lui. De enige rassen die bij ons goed lopen zijn de Elstar en Boskoop. De verkoop van de Jonagold-groep verloopt onder druk van het Poolse aanbod een stuk moeizamer." Op de vraag of hij nog ontwikkelingen in de prijzen verwacht, antwoordt de fruithandelaar: "Elstar en Boskoop kunnen mogelijk nog een beetje in prijs stijgen. Voor de peren acht ik dat ook niet onmogelijk, maar ik geloof ook niet dat het storm gaat lopen. Er is best een aardig volume importhardfruit binnengekomen en straks komt er ook weer een groot volume zomerfruit op de markt, dan gaan mensen de aandacht weer verleggen."

"Vooralsnog is het geen slecht hardfruitseizoen geweest, maar het zijn wel de kwaliteit en maatsortering die daarvoor de doorslag geven en de middenprijs bepalen. Voor de kleine maten appelen en peren is de prijs maar heel dunnetjes geweest. Maar gelukkig is er wel het hele seizoen handel geweest, al doe je in bepaalde weken graag nog wat auto's meer. We hebben nog twee maanden en dan weten we wat er gaat gebeuren in het nieuwe seizoen. Nu wordt daarover al volop gespeculeerd, maar dat blijft allemaal gissen. We hebben natuurlijk aardig wat kou gehad en vannacht hebben we nog moeten beregenen. Om groeizamer weer te krijgen hebben we eigenlijk een paar graden meer nodig", besluit Kees.

Voor meer informatie:
Kees Oskam
Handelsmaatschappij Jan Oskam
06-53371003
kees@janoskam.nl
www.janoskam.nl