Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rusland stuurt 584 ton terug naar buurlanden

Verkeerde labels meest voorkomende overtreding in Belgorod

De Rospotrebnadzor, de Russian Federal Office for the Supervision of Consumer Protection and Welfare Rights, heeft in de regio Belgorod de meest recente overtredingen in de groenten en fruithandel gerapporteerd, gebaseerd op inspecties bij handelsbedrijven.

Meest voorkomende overtreding is het ontbreken van de juiste labels met informatie over het product, NAW-gegevens van de producent, oogstdatum, opslagcondities, houdbaarheidsdatum etc. Deze overtreding voorkomt dat de consument de nodige informatie over een product krijgt, een straf kan volgen.

Tussen 2015 en 2017 werden acht van dergelijke overtredingen aangegeven in het departement. De zaken werden aanhangig gemaakt bij verschillende rechtbanken. In alle zaken werden geldboetes opgelegd met een totaal bedrag van 37.000 roebel ( rond de 580 euro). In zeven zaken werden de producten in beslag genomen.

Producten retour afzender
Inspecteurs van de Russische fytosanitaire dienst Rosselkhoznadzor in Novosibirsk maakte de cijfers over april bekend. Er werd in die maand 584 ton groenten en fruit uit Kazachstan, Kirgizië en Oezbekistan op de grens tegen gehouden. De producten, waaronder appelen, citroenen, tomaten en pinda's, werden zonder de nodige documenten getransporteerd of er ontbraken labels.

"In overeenstemming met de wetgeving is al deze partijen de toegang tot Rusland ontzegt. De producten zijn teruggestuurd naar de exporteurs," aldus het persbericht.

Publicatiedatum: 10-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*