Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spar Schreur zet zeven stappen in duurzaam ondernemen

Tholen – Als één van de vijf Spar ondernemers in Nederland sleepte Martin Schreur van Spar Schreur in De Lutte (Overijssel, bij de grens met Duitsland) onlangs het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) in de wacht. Zijn winkel werd op zeven onderdelen doorgelicht op het duurzaamheidsthema. "Het is een bevestiging dat wij goed bezig zijn. Er zijn ongeveer 200 winkels in Nederland die dit certificaat hebben gekregen, dus ik ben er best trots op", vertelt Martin. 


De burgemeester van De Lutte bracht Super Supermarkt Keurmerk aan op de gevel. Naast hem staat trotse Spar-ondernemer Martin Schreur

Groeien
"Sinds 3 jaar ben ik bezig als ondernemer. Meedoen aan dit traject is een mogelijkheid om te zien wat goed gaat en waarin we nog kunnen groeien. Wat ook leuk is, zijn speciale acties op het gebied van duurzaamheid. Nu loopt de actie Eetmaatje, een maatbekertje ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt er voor 1 of twee personen de juiste pasta of rijst in afmeten zodat niet te veel wordt gekookt en voedselverspilling wordt voorkomen. De Eetmaatjes worden nu alleen bij SSK supermarkten uitgedeeld aan klanten."

Zeven thema's
Voor het verkrijgen van een SSK keurmerk maakt het niet uit of je een grote of kleine zaak hebt. Het gaat er om dat je duurzaam onderneemt. De supermarkt wordt gekeurd op zeven thema's: 1. Lokale betrokkenheid (goede relaties met de omgeving, lokale sponsoring). 2. Stimulerend personeelsbeleid, (duurzame, productieve inzetbaarheid, sociaal werkgeverschap). 3.  Onderscheidend assortiment (fair trade en duurzaam geproduceerde artikelen). 4. Energie (verlichting en koelsystemen, milieufootprint, duurzame gebouwen, hergebruik energie). 5.  Veiligheid en preventie (gezonde medewerkers, veilige werk- en winkelomgeving). 6. Afvalinzameling en -reductie (hergebruik afval, duurzame verpakkingen). 7. Transport en logistiek (geluidsoverlast/beperking, toegankelijkheid).

"Een supermarkt gaat helemaal door de mangel. Het is belangrijk dat een ondernemer aantoont stappen te zetten op al deze zeven punten", vertelt Carline de Jong, woordvoerster van SSK. "Daarna vindt iedere twee jaar een nieuwe toetsing plaats."Kwaliteitsronde
Doorvragend naar de stappen die Martin heeft gezet op het gebied van onderscheidend assortiment, blijkt dat hij op zoek is gegaan naar het aanbieden van lokale producten. "In mijn omgeving zitten niet veel telers, dus binnen de AGF-afdeling heb ik dat niet kunnen realiseren. Wel bied ik lokaal bier en eieren aan. AGF wordt via Spar Nederland ingekocht bij Smeding Groenten en Fruit", vertelt hij. De AGF-afdeling is zijn visitekaartje. "Wanneer de kwaliteit van groenten en fruit niet goed is, straalt dat op de hele winkel af. Daarom houden we drie keer per dag een kwaliteitsronde. De stelregel is: wat je zelf niet zou kopen, gaat ertussenuit", vertelt Martin. Aangezien het een kleine supermarkt is, is het personeel allround. "We zijn echt een buurtsuper en doen het met zijn allen. Iedereen kan bestellen en iedereen let op de kwaliteit van de producten. Via Spar Nederland doorlopen medewerkers een e-learning programma om productkennis op te doen en de kwaliteit te kunnen waarborgen."


Spar Schreur
Plechelmusstraat 4 
7587 AM De Lutte 
T 0541-551255


Stichting Super Supermarkt
Carline de Jong
Blekerijlaan 1
3447 GR Woerden
T (0348) 41 97 71

Publicatiedatum: 10-5-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: