Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Koerner Agro Export Center:

Vietnam is de grootste concurrent voor Thais fruit

Het bedrijf Koerner Agro Export Center exporteert Thaise groenten en fruit naar Europa. Om hun Europese klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, beschikt het bedrijf over een kantoor in Hamburg. De belangrijkste exportproducten van Koerner Agro zijn citroengras, babymais, chilipepers, dragonfruit en mango's. 

Koerner Agro legt zich vooral toe op de export. "Europa is de grootste afzetmarkt voor ons merk maar we leveren dezelfde verpakkingen ook aan Australië, Rusland en Japan. Binnen Europa zijn Nederland en Duitsland onze grootste markten maar we exporteren onze producten ook naar Frankrijk, Spanje, Ierland en het Verenigd Koninkrijk."
 
Vietnam is de grootste concurrent voor Thais dragonfruit. Voor mango's zijn dit India en Zuid-Amerika. "Thaise mango's moeten per luchtvracht verzonden worden wat duurder is dan de transportkosten voor mango's ui Zuid-Amerika die over zee worden vervoerd," legt Nicola Winter uit. 

Europese consumenten kunnen duidelijk het verschil merken tussen Thaise mango's en die uit andere herkomstgebieden omdat deze andere smaak, textuur en maat hebben. De smaak van verse rijpe Thaise mango's 'Nam Dok Mei' is ongeëvenaard. Het smaakverschil tussen Vietnamees en Thais dragonfruit is daarentegen nagenoeg te verwaarlozen."
 
Winter maakt zich echter geen zorgen over de concurrentie. Koerner Agro werkt namelijk al sinds zijn oprichting samen met vaste klanten.
"Toen mijn man en ik 18 jaar geleden in Thailand woonden, hebben we Koerner Agro opgericht. Nadat we naar Duitsland terugkeerden, werd Veera Likanasudh directeur en onze partner in Thailand en zetten wij een kantoor in Duitsland op." 

In Thailand heeft Koerner Agro weinig concurrentie te duchten. Sinds de EU zijn regels voor import-AGF heeft aangescherpt, dienen Thaise exporteurs gecertificeerd te zijn en te voldoen aan de hoge Europese eisen.
"Hierdoor zijn er de laatste jaren maar een paar grote spelers in Thailand overgebleven die in staat zijn aan deze criteria te beantwoorden en zich aan te passen aan de steeds veranderende hoge eisen van de Europese autoriteiten."

Hoewel de afhankelijkheid van partners mogelijke uitbreiding in de weg lijkt te staan, geeft Nicola aan dat dit zeker niet het geval is. Het bedrijf moet zelfs zijn best doen zijn partners bij te houden, wat niet eenvoudig is in Thailand, waar men veelal werkt met eigen bedrijven en sterke gereguleerde contractlandbouw. Nu de partners groeien, is dit voor het bedrijf aanleiding om ook uit te breiden. "Onze zakenrelaties zijn altijd goed geweest en we hebben nooit claims gehad. Het belangrijkste is een goede communicatie en geen half werk leveren. Je moet het contact met je klanten warm houden en oog hebben voor hun behoeften en het juiste evenwicht tussen vraag en aanbod." 

Een goed voorbeeld van zo'n samenwerking in Thailand is die met Nature's Pride, één van onze oudste klanten uit Nederland, en die met het Duitse MHS. "Nature's Pride doet veel aan de promotie van Thaise exotische AGF. Ze werken bijvoorbeeld met verpakkingen waarop bereidingstips worden gegeven en introduceren andere geweldige ideeën om onze producten nog aantrekkelijker te maken voor consumenten en foodlovers."

Voor meer informatie:
Nicola Winter
Koerner Agro Export Center Company Limited
Tel: 0049-40-471-95505
Email: nicola@koerneragro.com
www.koerneragro.com

Publicatiedatum: 11-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: