Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Andrey Volkov, Tropic Group

Kwaliteitsproblemen limes schaden Russische markt

De Russische markt voor limes is in ontwikkeling en het fruit is inmiddels in de schappen van de meeste Russische supers terug te vinden. Andrey Volkov van Tropic Group laat echter weten dat door de recente kwaliteitsproblemen het citrus moeilijker te verhandelen is. 

"Groene limes verkopen goed in Rusland. Toch beschouwen veel leveranciers Rusland als een tweederangs markt waardoor we vaak limes met gele vlekken ontvangen. Zo hebben we vorige week 3 tot 4 pallets limes weg moeten gooien van dezelfde partij omdat ze overrijp waren. We hebben nog geprobeerd om ze naar groothandelaren en fruitkramen te sturen maar die waren niet geïnteresseerd want iedereen weet natuurlijk dat limes groen horen te zijn en niet geel. We konden dus niet anders dan ze weggooien en dat alles door een fout van de leverancier. De bestellingen worden altijd vooruitbetaald en ik denk dat sommige leveranciers hiervan profiteren en gewoon wat volumes sturen ongeacht de kwaliteit," legt Andrey uit. 

"Als de limes wel de juiste kleur en kwaliteit hebben, dan kunnen we deze gemakkelijk verkopen. Bij veel retailers maken limes net als mango's, ananas en avocado's onderdeel uit van hun assortiment exotisch fruit. Het product is eens iets anders naast het traditionele aanbod van witte kool, aardappelen en wortelen.

Andrey is er van overtuigd dat de Russische markt kansen biedt voor limes. De Russische consument is vertrouwd geraakt met het fruit. Ondanks dat limes wat duurder zijn, gebruiken mensen ze vanwege hun kenmerkende smaak steeds vaker ter vervanging van citroen. Uiteraard zijn ze ook populair voor cocktails in bars en discotheken maar toch worden ze in Rusland vooral in de keuken gebruikt. 

In Rusland is er een jaarronde aanvoer van citroenen. In de wintermaanden bereikt de consumptie een piek omdat citroen van oudsher bekend staat als natuurlijke remedie tegen verkoudheden en griep. De vraag naar limes is minder seizoensafhankelijk en de prijzen zijn dan ook gedurende het hele jaar stabiel. De verkoopprijs van limes op de Russische markt bedraagt momenteel €1,90 per kilo.

Voor meer informatie:
Andrey Volkov
Tropic Group
Tel: +34 605 757 727
Email: andreyvolkov1968@gmail.com
www.tropic-group.ru

Publicatiedatum: 10-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: