Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tas biologische groenten Lidl even duur als reguliere AH

Bij consumentenprogramma Groen Licht van VARA vroegen ze zich af waarom biologische groenten en fruit duurder zijn dan reguliere. Volgens marketingdeskundige Paul Moers ligt het prijsverschil van bio in de Nederlandse supermarkten gemiddeld 10 tot 25 procent hoger. Vergeleken met andere landen zijn ook biologische groenten in Nederland niet duur. Moers: "Eigenlijk zijn ze spotgoedkoop, alleen in Polen en Portugal zijn biologische groenten gemiddeld goedkoper".




Biologische boer Luuk Schouten van Tuinderij Eyckenstein legt uit dat het prijsverschil vooral in het grotere risico op misoogst en de lagere opbrengst per hectare zit. Hij kan een 'dun belegde' boterham verdienen met zijn bedrijf. Ook kwam Volkert Engelsman van Eosta aan het woord in de uitzending. Hij stelt dat reguliere groenten en fruit juist te goedkoop zijn. Wanneer schade veroorzaakt door gewasbeschermingsmiddelen en de toename aan broeikasgassen door het gebruik van kunstmest zouden worden doorberekend aan de consument, zouden reguliere groenten en fruit minstens even duur zijn, legt hij uit in het interview.

Aan het slot van de uitzending laat Groen Licht zien dat het biologische assortiment bij hard discounter Lidl inmiddels op hetzelfde niveau ligt als die van servicesupermarkt Albert Heijn. Een tas met wortelen, citroenen, komkommer, trostomaten, uien en bananen kosten samen bij Albert Heijn 34 cent minder als de biologische varianten bij Lidl.


Publicatiedatum: