Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tas biologische groenten Lidl even duur als reguliere AH

Bij consumentenprogramma Groen Licht van VARA vroegen ze zich af waarom biologische groenten en fruit duurder zijn dan reguliere. Volgens marketingdeskundige Paul Moers ligt het prijsverschil van bio in de Nederlandse supermarkten gemiddeld 10 tot 25 procent hoger. Vergeleken met andere landen zijn ook biologische groenten in Nederland niet duur. Moers: "Eigenlijk zijn ze spotgoedkoop, alleen in Polen en Portugal zijn biologische groenten gemiddeld goedkoper".
Biologische boer Luuk Schouten van Tuinderij Eyckenstein legt uit dat het prijsverschil vooral in het grotere risico op misoogst en de lagere opbrengst per hectare zit. Hij kan een 'dun belegde' boterham verdienen met zijn bedrijf. Ook kwam Volkert Engelsman van Eosta aan het woord in de uitzending. Hij stelt dat reguliere groenten en fruit juist te goedkoop zijn. Wanneer schade veroorzaakt door gewasbeschermingsmiddelen en de toename aan broeikasgassen door het gebruik van kunstmest zouden worden doorberekend aan de consument, zouden reguliere groenten en fruit minstens even duur zijn, legt hij uit in het interview.

Aan het slot van de uitzending laat Groen Licht zien dat het biologische assortiment bij hard discounter Lidl inmiddels op hetzelfde niveau ligt als die van servicesupermarkt Albert Heijn. Een tas met wortelen, citroenen, komkommer, trostomaten, uien en bananen kosten samen bij Albert Heijn 34 cent minder als de biologische varianten bij Lidl.Publicatiedatum: 9-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: