Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Pooling Partners ontwerpt hout couture pallet dress

Jurk gemaakt van pallethout

Een designerjurk geheel gemaakt van houten pallets van Pooling Partners maakte onlangs zijn debuut in Engeland. De jurk, gemaakt van houtkrullen afkomstig van eiken en dennenhouten pallets, oogt op het eerste gezicht niet vreemd. Pas als je het item van dichtbij bekijkt, zie je dat er een bijzonder vakmanschap in zit.

De jurk oogt niet alleen smaakvol, maar draagt ook een statement uit. Miss England finalist Sian Healy sloeg de spijker op z'n kop, letterlijk. De 17-jarige ontwierp samen met Pooling Partners een jurk om aandacht te vragen voor cyberpesten, nadat zij zelf slachtoffer was geworden. Ze hoopt met haar boodschap andere tieners te inspireren om in actie te komen tegen cyberpesten.Sian Healy werd zelf jarenlang gepest op school en zelfs slachtoffer van een aanval op straat, die werd georganiseerd op Twitter. Na deze aanval sloot ze zich weken op in haar kamer en durfde met niemand te praten tot grote zorg van haar ouders. Haar dieptepunt liet haar inzien dat dit niet de manier was om het probleem op te lossen. Sindsdien organiseert Sian Healy, met de steun van haar ouders, regelmatig evenementen om aandacht te vragen voor de gevaren van social media. Als deelneemster aan de Miss England verkiezing besloot ze om ook dit platform te zien als een mogelijkheid om haar boodschap over te brengen.

Ondergewaardeerd, onbemind en toch sterker

"Pesten richt meer schade aan dan zichtbaar is. Ik voelde me onbemind en terneergeslagen. Ik wilde een jurk maken die reflecteert hoe ik me voelde en wat ik overwonnen heb. Zo dacht ik eigenlijk meteen aan een pallet," zegt Sian. "Een pallet is een van de meest vanzelfsprekende items in de wereld: ze vervoeren eigenlijk alles wat we kopen of eten, maar niemand ziet of waardeert ze. Ze dragen enorme lasten, maar ze worden slecht behandeld, gestolen of als vuurhout gebruikt. Ondanks dat ze enorm veel te verduren hebben, blijven ze sterk. Dat was voor mij de reden om Pooling Partners te benaderen. Ik wilde juist de kracht van deze pallets en van mezelf laten zien."

www.poolingpartners.com


Publicatiedatum: 9-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: