Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bijna geen prijsverschil meer in appelen"

Tholen - De ramingen voor de nieuwe appelen- en perenoogst vallen na de vorst in Belgiƫ laag uit. "Daarom verwacht ik dat meerdere telers appelen en peren langer gaan bewaren. Producenten gaan speculeren en op het moment dat er minder zijn, zullen zij hun bewaarcellen openen", vertelt Ludger Nollet van Nollet Fruit. "Het fruit dat na de pluk meteen is behandeld, is altijd lang te bewaren, dus het zou nog prima van smaak kunnen zijn."



Hij is handelaar in Mabru en geeft aan dat de prijzen voor hardfruit nog steeds niet heel hoog liggen. De aankoopprijs voor peren ligt tussen de 90 en 95 cent. Dat is zeker niet laag, maar het is ook wel hoger geweest rond deze tijd van het jaar. De appelen liggen qua prijs nog steeds laag. Of je nu een hele goede hebt, of een minder goede: er is bijna geen prijsverschil meer. Al met al loopt alles in de handel een beetje zijn gangetje."

Minder fruit

Hij geeft aan dat het momenteel afwachten is hoeveel er van bepaalde producten geoogst zal worden. "Neem nu de kersen, ook die zijn geraakt door de vorst. Ik heb gehoord dat als telers nog 20 tot 30% oogsten van het volume van andere jaren, het nog veel is. Ook voor het hardfruit wordt veel minder verwacht. Voor degenen die niets oogsten een ramp en voor de telers die wel oogsten is het een voordeel."

Voor meer informatie:
Ludger Nollet
Nollet Fruit
Tel: 02 245 72 81 -0496 79 65 59
Fax: 013 44 19 12