Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeegroenten maken opmars in professionele keuken

"Telen zonder gebruik te maken van schaarse teeltgrond en perfect als vleesvervanger. Deze maand zit onze Sous Fresh Chefs Inspiration Box gevuld met de groenten van de toekomst: zeegroenten. We zien deze toepassing in de professionele keuken snel opmars maken", vertelt Hanneke Finken van Sous Fresh.

Zeegroenten winnen aan populariteit. Zo denkt ook foodprofessional Andreas Oerlemans. "Iedereen voeden met vlees gaat tussen nu en 2030 niet meer lukken. In onze zoektocht naar voedzame en smaakvolle alternatieven voor vlees komen we al snel terecht bij zilte zeegroenten."



Voedselvoorziening, verzilting en bodemuitputting
Aangezien 70% van onze aarde bestaat uit water, waarvan het overgrote deel zout is, biedt deze vorm van voedselvoorziening een belangrijke bijdrage in hedendaagse probleemgebieden zoals voedseltekorten, verzilting en bodemuitputting. Dit alternatief bevat smaak en ook gezonde voedingswaarden. Het is rijk aan eiwitten, bevat per soort verschillende vitaminen en ze zijn vaak een natuurlijke bron aan jodium. Waar ze vroeger nog in het wild werden geplukt op zilte kustgronden, worden ze tegenwoordig volop geteeld en jaarrond beschikbaar.

Inspiration Box
De Inspiration Box wordt maandelijks geleverd met groenten- en fruitsoorten die de professionele kok inspireren en uitdagen om te experimenteren. Naast deze producten bevat de box uitgebreide productinformatie, bereidingssuggesties en exclusieve recepten van professionele koks. Sous Fresh heeft diverse zeegroenten in het merk Sous Fresh Chefs Inspiration.

Voor meer informatie:
Sous Fresh B.V.
5928 RH Venlo
T: +31 77 3230230
F: +31 77 3230299
info@sousfresh.com
www.sousfresh.com
Publicatiedatum: