Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
TOMRA levert 's werelds grootste stoomschiller af

TOMRA Sorting Food heeft een primeur met 's werelds grootste stoomschiller die in gebruik genomen zal worden door een bekende aardappelverwerker.De nieuwe Eco stoomschiller is ruim acht meter hoog en is in staat in minder dan 7 seconden 650 kilo aardappelen te schillen. De verwerkingscapaciteit van de stoomschiller is meer dan 65.000 kilo per uur wat per dag neerkomt op 1,6 miljoen kilo.

Eamonn Cullen van TOMRA Sorting Food legt uit dat in het drukvat 3.000 aardappelen in minder dan 7 seconden geschild kunnen worden. Stoomschillen wordt al jarenlang als de meest efficiënte methode voor het schillen van groenten beschouwd. De nieuwe Eco stoomschiller is volgens TOMRA niet alleen de snelste maar ook de meest efficiënte en gebruikt 28% minder stoom dan andere schillers van dit type. 

"TOMRA was het eerste bedrijf dat hogedruk stoomschillen in de groentenverwerking introduceerde en we zijn blijven investeren in het verbeteren van de prestaties van onze machines. Met deze nieuwe stoomschiller kunnen verwerkers het energieverbruik tijdens het proces terugbrengen naar een niveau dat niet eerder in deze sector is gezien," aldus Cullen.

Voor meer informatie:
Marijke Bellemans
TOMRA Sorting NV
Tel: + 32 (0) 16 742 817
Mob: +32 (0) 476 74 19 18
marijke.bellemans@tomra.com
www.tomra.com/food
www.tomra.com/peeling


Publicatiedatum: 9-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: