Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TOMRA levert 's werelds grootste stoomschiller af

TOMRA Sorting Food heeft een primeur met 's werelds grootste stoomschiller die in gebruik genomen zal worden door een bekende aardappelverwerker.



De nieuwe Eco stoomschiller is ruim acht meter hoog en is in staat in minder dan 7 seconden 650 kilo aardappelen te schillen. De verwerkingscapaciteit van de stoomschiller is meer dan 65.000 kilo per uur wat per dag neerkomt op 1,6 miljoen kilo.

Eamonn Cullen van TOMRA Sorting Food legt uit dat in het drukvat 3.000 aardappelen in minder dan 7 seconden geschild kunnen worden. Stoomschillen wordt al jarenlang als de meest efficiĆ«nte methode voor het schillen van groenten beschouwd. De nieuwe Eco stoomschiller is volgens TOMRA niet alleen de snelste maar ook de meest efficiĆ«nte en gebruikt 28% minder stoom dan andere schillers van dit type. 

"TOMRA was het eerste bedrijf dat hogedruk stoomschillen in de groentenverwerking introduceerde en we zijn blijven investeren in het verbeteren van de prestaties van onze machines. Met deze nieuwe stoomschiller kunnen verwerkers het energieverbruik tijdens het proces terugbrengen naar een niveau dat niet eerder in deze sector is gezien," aldus Cullen.

Voor meer informatie:
Marijke Bellemans
TOMRA Sorting NV
Tel: + 32 (0) 16 742 817
Mob: +32 (0) 476 74 19 18
marijke.bellemans@tomra.com
www.tomra.com/food
www.tomra.com/peeling

Publicatiedatum: