Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ondergang Simplot betekent meer import diepvries AGF in Australië

Buitenlandse multinationals staan klaar om Simplot, de laatste lokale producent van AustraliĆ«, van de troon te stoten en daarmee volledige controle over de markt te verwerven. Mocht dit inderdaad gebeuren, dan zal de verkrijgbaarheid van lokale diepvries groenten en fruit voor veel inwoners van Riverina in gevaar komen. 

De lokale gemeenschap schaart zich momenteel achter de belangrijkste merken van het bedrijf, Birdseye en Edgell, om hun steun aan diepvries groenten en fruit te betuigen. 

"Het is een triest vooruitzicht," vindt producent Anthony Stevens die uitlegt dat de ontwikkeling tekenend is voor deze tijd. Stevens vreest dat de reputatie van de regio op het spel staat als blijkt dat Simplot niet langer financieel levensvatbaar blijkt te zijn. "We zijn trots op onze verse, kwaliteitsproducten. Het is nu belangrijker dan ooit dat mensen blijk geven van hun steun aan lokale telers," aldus Stevens.

Publicatiedatum: